Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Τούρκοι επιχειρηματίες δεν κρύβουν το ενδιαφέρον τους για τις μαρίνες και τα λιμάνια του Ιονίου. Μετά τις «επενδύσεις» που έκαναν στο Αιγαίο, στο μάτι έχουν βάλει υποδομές στην περιοχή των Επτανήσων.
Σε γενικές γραμμές κανείς δεν μπορεί να απορρίψει την ιδιωτική πρωτοβουλία, κανείς δεν μπορεί να ταχθεί κατά των επενδυτικών σχεδίων ιδιωτών, αρκεί βέβαια να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις όπως:
Διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας, κατοχύρωση των συμφερόντων της χώρας και....
του λαού της, ναι σε επενδύσεις που θα φέρνουν όχι μόνο έργο και θέσεις εργασίας σήμερα αλλά θα δημιουργούν προστιθέμενη αξία στις περιοχές που γίνονται σε χρονικό ορίζοντα ίσο με το χρόνο της επένδυσης, διασφάλιση ανταποδοτικών ωφελημάτων προς τη χώρα μας εφόσον προκαλείται βλάβη στο περιβάλλον. Αυτό είναι ένα γενικό πλαίσιο βέβαια και όχι ένας εξαντλητικός κατάλογος προϋποθέσεων. Το μείζον στην ιστορία είναι ότι δεν γίνεται να δέχεται η Ελλάδα να γίνονται επενδύσεις στο έδαφος της από χώρα που απειλεί με πόλεμο, από χώρα που επιθυμεί την αφαίρεση τμήματος χερσαίου, θαλάσσιου, υποθαλάσσιου και ενάεριου χώρου, που αν και γείτονας δεν επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας, κατέχει παράνομα το 40% του εδάφους της Κύπρου, κλπ κλπ κλπ.

Η «ευέλικτη» στάση των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων 15 ετών, δημιούργησε του υπόστρωμα πάνω στο οποίο πάτησε η σημερινή «κρίση» και βέβαια η «συνεργασία» με τους Τούρκους. Ξέχασαν φαίνεται ότι η μισή Ελλάδα είναι ντυμένη στα μαύρα από τις βιαιοπραγίες τους, ότι περιουσίες και ζωές χάθηκαν εξαιτίας τους, ενώ η άλλη μισή από τη γερμανική κατοχή.

Αυτές οι κυβερνήσεις έφεραν τη χώρα στη σημερινή θέση. Και φυσικά θέλουν να διαγράψουν την ιστορία. Αλλά η ιστορία δεν διαγράφεται. Ηδη η αντιπολίτευηση μιλά για εγκληματική πολιτική, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές που κάνουν λόγο ακόμα και εσχάτη προδοσία.

Ετσι εξηγείται η άνεση της Τουρκιάς να εμφανίζεται στο Ιόνιο και μάλιστα στην Κέρκυρα σε χρόνο που για εμάς έχει και κάποιο συμβολισμό: Τον Αύγουστο. Τότε δηλαδή που ο λαός απέδωσε σε θαύμα του Αγίου τη βύθιση του τουρκικού στόλου που είχε έρθει στο νησί, όχι για τουρισμό αλλά για να σφάξει και λεληλατήσει.

Σήμερα οι Τούρκοι κάνουν τουρισμό στο νησί και οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι έτοιμες να κάνουν μπίζνες μαζί τους.

Η φωτογραφία είναι αψευδής μάρτυρας του θράσους που έχουν οι έλληνες τοπάρχες της εθνικής μειοδοσίας, ο ξένος παράγων και φυσικά οι ξεπουλημένη τρικομματική κυβέρνηση….