Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

O Yπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας συναντήθηκαν σήμερα με τους Δημάρχους της Αττικής

O Yπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Δένδιας και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, συναντήθηκαν χθες (27-07-2012) με τους Δημάρχους της Αττικής στην αίθουσα.... «Παύλος Μπακογιάννης», στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών, την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και τη δασοπυρόσβεση.
Ο Yπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Δένδιας δήλωσε:


«Είχα τη μεγάλη χαρά και την τιμή να υποδεχθώ σήμερα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη τους Δημάρχους της Αττικής και να κάνουμε μια συζήτηση για δύο θέματα που απασχολούν πάρα πολύ, τον Έλληνα πολίτη. Το πρώτο έχει να κάνει με την πυρόσβεση, για την οποία έχω ζητήσει τη βοήθεια τους, σε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά.


Ζήτησα όμως και τις ιδέες, τη βοήθεια και τη συμμετοχή στο διάλογο των Δημάρχων, σε κάτι άλλο, που είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό. Στην εγκληματικότητα, τη μικρή, τη μεσαία αλλά και τη μεγάλη εγκληματικότητα, όπως επίσης και στην αντιμετώπιση του τεράστιου θέματος της παράνομης μετανάστευσης. Έχω επανειλημμένα πει ότι κατά την κρίση μου η χώρα μου διέρχεται φάση υπαρξιακής αγωνίας και χωρίς στράτευση του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, με συγκεκριμένες στοχεύσεις, συγκεκριμένο πρόγραμμα ενεργειών, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και μετρήσιμα αποτελέσματα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βγούμε από το χάος.


Σε αυτή την προσπάθεια η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι απολύτως απαραίτητη. Η Ελληνική Αστυνομία και γενικά τα Σώματα Ασφαλείας τη χρειάζονται για να μπορέσουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του Έλληνα πολίτη. Γιατί οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι στον Έλληνα πολίτη έχει αμφισβητηθεί η χρήση και του δημόσιου και μεγάλο βαθμό και του ιδιωτικού χώρου. Και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει ως ανεκτή, δεν πρόκειται να μείνει έτσι».


Σχετικά με τα συμπεράσματα της σημερινής συνάντησης με τους Δημάρχους της Αττικής, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Π. Γεωργιάδης δήλωσε:


«Στη σημερινή πρώτη συνάντηση με τους Δημάρχους της Αττικής, παρουσία του Υπουργού κ. Δένδια, αντηλλάγησαν απόψεις και δώσαμε την ευκαιρία σε όσους παρευρίσκοντο, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να μας κάνουν τις παρατηρήσεις τους, σε θέματα της αρμοδιότητάς μας. Συζητήθηκαν τα άμεσα ζητήματα της πρόληψης και της πυρόσβεσης, ετέθησαν ζητήματα αστυνόμευσης και προβλήματα τα οποία υπάρχουν σε όλη την Αττική. Πιστεύω ότι έγινε μια πρώτη πολύ σοβαρή εποικοδομητική συζήτηση. Το Υπουργείο θα εξετάσει τα αιτήματα των Δημάρχων που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Ετέθησαν φυσικά και αιτήματα για τα οποία χρειάζεται χρόνος, για τα οποία επίσης θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και θα προσπαθήσουμε να τα επιλύσουμε».