Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας καταγγέλλει την απόπειρα τρομοκράτησης των ειδικευόμενων γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Αγωνίζονται για ν' αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε...
προσωπικό και η δεδομένη αδυναμία του Νοσοκομείου ν' ανταποκριθεί με επάρκεια και ασφάλεια στις ανάγκες περίθαλψης των πολιτών της Κέρκυρας και των επισκεπτών. Αγωνίζονται για να μπει ένα φρένο στη απλήρωτη και εξαντλητική εντατικοποιημένη εργασία. Διεκδικούν ανθρώπινους ρυθμούς δουλειάς και αξιοπρεπή διαβίωση. Στο δίκαιο αγώνα τους, αντί της αλληλεγγύης, συναντούν την απόπειρα ποινικοποίησης και τις εισαγγελικές παρεμβάσεις.


Οι ενέργειες αυτές εναρμονίζονται πλήρως με την πολιτική της αυταρχικότητας με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση εργαζόμενους απεργούς. Εναρμονίζονται με την δήλωση του κ. πρωθυπουργού για το "δικαίωμα στην εργασία", δηλαδή την εξαντλητική, εντατικοποιημένη και απλήρωτη εργασία νέων επιστημόνων! Αυτή την οποία επιχειρεί να επιβάλει η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τη σημερινή τραγική κατάσταση.


Ως ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας θα είμαστε όλο το επόμενο διάστημα δίπλα στους αγώνες των νέων γιατρών, αλλά και τις προσπάθειες της ΕΓΕΣΥΚ, όπου και όπως είναι δυνατό, κυρίαρχα όμως με την καθημερινή μας παρουσία και πρακτική προκειμένου να έχει ο Κερκυραίος το νοσοκομείο που του αξίζει.