Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Εκπρόσωποι της Σερβικής Εκκλησίας στο Δήμαρχο

Το Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή επισκέφθηκαν σήμερα εκπρόσωποι της Σερβικής Εκκλησίας, συνοδευόμενοι από τον Πρόξενο της Σερβίας στην Κέρκυρας Σπύρο Μάστορα.
Οι εκπρόσωποι της Σερβικής Εκκλησίας συζήτησαν με το Δήμαρχο Κέρκυρας για τη δυνατότητα ανάπτυξης περαιτέρω σχέσεων και συνεργασίας στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. Επίσης ζήτησαν από το Δήμαρχο Κέρκυρας την παροχή φιλοξενίας σε παιδιά από τη Σερβία και την περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, στις...
κατασκηνώσεις της νησίδας Βίδο.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και δήλωσε ότι βρίσκεται στη διάθεσή τους για συνεργασία, στο πλαίσιο των ισχυρών δεσμών φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς.
Μάλιστα απηύθυνε και πρόσκληση στον Πατριάρχη της Σερβίας για να επισκεφθεί την Κέρκυρα, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων από κοινού.
Ο κ. Τρεπεκλής δήλωσε ότι στο πλαίσιο ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ο θρησκευτικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της τουριστικής οικονομίας, κυρίως από τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης. Ήδη έχουν γίνει βήματα συνεργασίας στον τομέα αυτό, με επαφές που έχει κάνει ο Δήμαρχος Κέρκυρας το προηγούμενο διάστημα στη Σερβία και τη Ρωσία, ενώ στόχος είναι να επεκταθεί η συνεργασία αυτή και με άλλες χώρες.