Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι


Άρθρο του Νίκου Χρυσικόπουλου, υποψήφιου βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς


Η χώρα ζει την κρισιμότερη περίοδο από τη μεταπολίτευση και μετά. Σε αυτές τις εκλογές δεν είναι χρήσιμη για το λαό η στείρα άρνηση, απαιτείται πολιτική πρόταση η οποία θα φέρει αποτελέσματα προς όφελος του πολίτη, ο οποίος περνάει το δικό του γολγοθά. Ούτε πολιτική του «ναι σε όλα» έναντι της τρόικα, με προσχηματικές, επικοινωνιακού χαρακτήρα «διαπραγματεύσεις» ούτε πολιτική του «όχι σε όλα», που αντικειμενικά «κλείνει το μάτι» στην προοπτική της δραχμής. Η πρόταση της...
 Δημοκρατικής Αριστεράς επικεντρώνει σε άμεσες λύσεις που μπορούν να διεκδικηθούν στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής.


Μια «συγγνώμη» δεν φτάνει από εκείνους που απέτυχαν να υπερασπίσουν τον ίδιο το λαό, που υποτίθεται εκπροσωπούσαν. Η συγγνώμη τους είναι ψεύτικη. Στην πραγματικότητα αδιαφορούν για το τι γίνεται γύρω τους και ζουν σε «χρυσά κλουβιά» μακριά από τα αληθινά προβλήματα του ανέργου και του εργαζόμενου των 400 ευρώ. Αυτό που θα έπρεπε να κάνουν είναι να παραιτηθούν! Γιατί δεν είναι η πρώτη τους φορά που αποτυγχάνουν και συνεχίζουν πάλι σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Εμείς οι πολίτες το γνωρίζουμε αυτό γιατί ποτέ δεν ζήσαμε την εποχή των «παχιών αγελάδων», ποτέ δεν «τα φάγαμε μαζί» τους. Επιτέλους, αφού οι ίδιοι δεν το καταλαβαίνουν, ας τους στείλει ο λαός σπίτι τους με την ψήφο του σε αυτές τις εκλογές.


Οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν δεχόμαστε την άποψη που λέει: «έλα μωρέ όλοι ίδιοι είσαστε, το ίδιο και εσείς θα κάνετε». Όχι δεν είναι έτσι, εμείς δεν διαχειριστήκαμε εξουσία κυβέρνησης και αποτύχαμε, απέτυχαν αυτοί που τόσα χρόνια συμμετείχαν ή στήριζαν τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που εξασφάλιζαν τα δικά τους συμφέροντα και όχι της κοινωνίας. Απέτυχαν οι κυβερνήσεις των νεοφιλελευθέρων πολιτικών, των πολιτικών του συντηρητισμού, των πολιτικών του Μνημονίου και των «αγορών», εντέλει οι πολιτικές του καπιταλισμού. Απέτυχαν τα κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία και αυτά είναι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, που συμμετείχαν στη τελευταία Διαχειριστική, Τραπεζική κυβέρνηση, δοτή και μη εκλεγμένη. Την κυβέρνηση που προορίζεται για να διαφυλάξει τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των ομίλων εκείνων που θέλουν να πάρουν τις εγγυήσεις τους, εκείνων που θέλουν να μπουν στην Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, ποντάροντας σε κρατικά φιλέτα, με μικρό κόστος. Είναι οι ίδιοι που οδηγούν σε υποτίμηση την ανεκμετάλλευτη δημόσια περιουσία, για να ξεπουληθεί φτηνά.


Είναι πλέον ολοφάνερη στον καθένα μας η παραβίαση της τελευταίας λαϊκής εντολής και η θρασύτατη εξαπάτηση του λαού με το περίφημο σύνθημα του κου Γ. Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν». Όμως ας μη γελιόμαστε. Όλοι όσοι συμμετείχαν στις ηγετικές ομάδες των δύο μεγάλων κομμάτων, από καιρό γνώριζαν την οικονομική κατάσταση της χώρας. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ γνώριζαν καλά τι συνέβαινε διότι η οικονομική κατάσταση της χωράς ήταν απόρροια των δικών τους πολιτικών.


Ας μην τους επιτρέψουμε να εξαπατήσουν για μια ακόμη φορά τον Ελληνικό λαό. Επιτέλους, οι κυβερνήσεις αυτές δεν νομιμοποιούνται συνταγματικά με αυτό τον εκλογικό νόμο. Ας μην τους επιτρέψουμε να παίρνουν τόσο κρίσιμες αποφάσεις και τόσο αντίθετες προς την λαϊκή εντολή, γιατί είναι μειοψηφία στην συνείδηση του λαού. Ας εφαρμοστεί αυτή τη φορά η βασική αρχή της Δημοκρατίας, που είναι η λαϊκή κυριαρχία. Δεν την έχουν, καταδικάστε τους.


Το βασικό σύνθημα της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι να έχουμε και την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια.


Ψηφίστε τη Δημοκρατική Αριστερά