Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων σήμερα στη Λευκάδα - Αποφάσεις

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (31 Μαρτίου), που γίνεται στη Λευκάδα, αποφάσισε:
• Την παραχώρηση στο Δήμο Λευκάδας της εκμετάλλευσης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της ΠΙΝ – Π.Ε Λευκάδας, που αφορούν έντυπο και...
 ηλεκτρονικό υλικό τουριστικής προβολής της Λευκάδας.
Εισηγητής του θέματος ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λευκάδας, Θ. Βερύκιος και το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία
• Τον ορισμό εκπροσώπου στη Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης Προγραμματικής Σύμβασης με το φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου που αφορά την υλοποίηση με βάση το Ν. 3316/2005 των δύο μελετών με τίτλο «Μελέτη Διαχειριστικού Σχεδίου της Προστατευόμενης Περιοχής» και «Ειδική Λιβαδοπονική Μελέτη για την περιφερειακή ζώνη του Εθνικού Δρυμού Αίνου». Εισηγητής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Σ. Κουρής. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.


• Την κάλυψη εξόδων μετάβασης διακεκριμένου Κεφαλλονίτη μαθητή στην Αριζόνα των ΗΠΑ σε κατασκήνωση Αστροφυσικής.
Εισηγητής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Σ. Κουρής και το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.


• Την έγκριση δράσεων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Σ. Κουρή. Η έγκριση έγινε κατά πλειοψηφία.


• Την ομόφωνη έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης «Μελέτη και εκτέλεση διάνοιξης δασοδρόμου Γ’ κατηγορίας Γύμνια – Μ. Υπεραγίας Θεοτόκου περιοχής Πόρου, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Σ. Κουρής.


Ενημερώσεις για υδρογονάνθρακες – Πρόταση Ηλία Μπεριάτου


Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη σύσκεψη που έγινε στην Κεφαλονιά, με θέμα τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο.
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο Ηλίας Μπεριάτος, επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», πρότεινε:
«Λόγω της κρισιμότητας και της σπουδαιότητας του θαλάσσιου χώρου ειδικά για την Περιφέρειά μας που είναι κατ’ εξοχήν θαλάσσια περιφέρεια και με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση των υδρογονανθράκων, προτείνεται η εκπόνηση ενός χωροταξικού της θάλασσας.
Η πρόταση γίνεται στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας για τον θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό που άρχισε το 2006».




Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το σώμα ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρήστο Σκούρτη και την Περιφερειακή Σύμβουλο, Τζόγια Γρουζή, για την αποστολή της Π.Ι.Ν. στην Αυστραλία.


Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενημερώθηκε, ακόμη, από το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, Ηλία Μαλλιά, αναφορικά με τη συμμετοχή της Π.Ι.Ν. στην έκθεση αγροτικών προϊόντων, που έγινε πρόσφατα στις Βρυξέλλες.


Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Ανθης, ενημέρωσε το σώμα για τη συμμετοχή της Π.Ι.Ν. στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου.


Ενημέρωση στο σώμα έκανε και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αλίκη Λούβρου, με αντικείμενο την τουριστική έκθεση της Μόσχας και τη συμμετοχή της Π.Ι.Ν. σε αυτή.


Τέλος, ενημέρωση έκανε και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αμαλία Μακρή, αναφορικά με το Σχέδιο Ενιαίου Οδηγού Ελέγχου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κέρκυρας και πρότεινε κάτι παρόμοιο να γίνει για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.