Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Στον Περιφερειάρχη Ι.Ν. μέλη της Επιτροπής Αγώνα, για τη μη εγκατάσταση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στο «Καπαρέλι»

Μέλη της Επιτροπής Αγώνα, για τη μη εγκατάσταση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στο «Καπαρέλι», επισκέφτηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Ι.Ν. Σπυρίδωνα Σπύρου, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την πρόσφατη (29/02/2012) απόφαση – ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης Πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Κασσωπαίων.
«Δηλώνουμε οργισμένοι», είπαν τα μέλη της Επιτροπής, μεταφέροντας τη...
 θέση των κατοίκων στον Περιφερειάρχη, «με το υβριστικό, απειλητικό και εκφοβιστικό προς την τοπική μας κοινωνία, περιεχόμενο του εξωδίκου, το οποίο απέστειλε ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Ιχθυοκαλλιέργειες Κέρκυρας Α.Ε.» στους φορείς της Επιτροπής Αγώνα.
Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη να μεσολαβήσει έτσι ώστε να μετακινήσει ο ιδιοκτήτης από τον Άγιο Στέφανο τους κλωβούς που έχουν μεταφέρει εκεί οι κάτοικοι, αντιδρώντας στην εγκατάστασή τους στο «Καπαρέλι».
Μετά από εκτενή συζήτηση, ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι κανένας «πόλεμος» δε σταματάει χωρίς μεσολαβήσεις αλλά και αμοιβαίες υποχωρήσεις, επαναβεβαίωσε τους κατοίκους ότι παραμένει σταθερός στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα, ζήτησε, ωστόσο, την εξεύρεση λύσης που δεν θα περνάει μέσα από δικαστικούς αγώνες.
Τέλος, υποσχέθηκε ότι είναι διαθέσιμος να συμμετάσχει σε ανοιχτό διάλογο με τους κατοίκους, καθώς, όπως τόνισε, δε φοβάται το λαό και συμμερίζεται την αγωνία του να διατηρήσει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.