Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Η συνεχής ανελέητη επίθεση στο λαϊκό εισόδημα με την κλιμακούμενη δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, τη βαριά φορολογία, την ανεργία κλπ οδηγεί πλατιά λαϊκά στρώματα σε τραγικά αδιέξοδα και ειδικά αυτά που αναγκάστηκαν να...
δανειστούν από τις τράπεζες για να αποκτήσουν σπίτι ή για να υπάρξουν ως αυτοαπασχολούμενοι.
Σ’ αυτές τις συνθήκες, σαν άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των υπερχρεωμένων λαϊκών στρωμάτων το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή και μεσαία αγροτιά να διεκδικήσουν μαζί για να επιβάλλουν:
Τη διαγραφή των χρεών από τόκους, τη μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Τη διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Τη μείωση κατά 30% των χρεών των ΕΒΕ προς τις τράπεζες και των αγροτικών χρεών για τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους και τους ψαράδες και το πάγωμά τους για όσο διαρκεί η κρίση με παράλληλη παραγραφή των πανωτοκίων. Τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων σε σύγχρονη λαϊκή στέγη.