Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Δήλωση των βουλευτών κ.κ. Π. Κουρουμπλή και Δ. Παπαδημούλη, σε συνέχεια του γραπτού υπομνήματος του κ. Χ. Αλμούνια και της κατάθεσης του κ. Ν. Στρόμπλου

Η συσταθείσα εξεταστική επιτροπή για την ΕΛΣΤΑΤ εξελίσσεται σε παρωδία εξαιτίας της λογικής των συγκοινωνούντων δοχείων με την οποία λειτουργούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι δύο συνυπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση της χώρας. Η αποχή της ΝΔ και οι μετέπειτα απόσυρση των μαρτύρων της, την εκθέτουν στα μάτια της χειμαζόμενης και δοκιμαζόμενης κοινωνίας, σε συνέχεια των...
 πελώριων σφαλμάτων που η ίδια διέπραξε με συνέπεια τη διόγκωση του ελλείμματος.
Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την κοινή μας πρωτοβουλία να ζητηθεί να καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή οι κ.κ. Αλμούνια και Ραντερμάχερ.
Όπως ήδη διεφάνη από το γραπτό υπόμνημα του κ. Χ. Αλμούνια και την κατάθεση του κ. Ν. Στρόμπλου, επιβεβαιώνεται η προσπάθεια συγκεκριμένων προσώπων από την τότε πολιτική ηγεσία να καταστήσουν την Ελλάδα πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια στο έλλειμμα, με τις γνωστές συνέπειες.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι συν αυτό προσπαθούν να μας πείσουν ότι η διαφορά στο ποσοστό του ελλείμματος από το 13.6% στο 15.4% ή 15.8% δεν είχε ιδιαίτερη σημασία. Όταν για τον ελληνικό λαό αυτή η αύξηση συνεπάγονταν λήψη επιπρόσθετων μέτρων ύψους 5 δις ευρώ και πληρωμή τοκοχρεολυσίων που ενδεχομένως δεν θα είχαν πληρωθεί, όπως ρητά κατέθεσε ο κ. Στρόμπλος, ένα από τα πλέον αξιόπιστα σε γνώση και ήθος διευθυντικά στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ.
Τα παραπάνω αποκτούν ιδιαίτερη σημασία με δεδομένο το μέγεθος της παραοικονομίας στην Ελλάδα, ποσοστό της οποίας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση του ΑΕΠ και ως εκ τούτου τη μείωση του ελλείμματος.