Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Θέλει κάλπες ο Μπούκας για την ανάδειξη των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Του Χρυσόστομου Μπούκα

Η ημερομηνία των εθνικών εκλογών -μέχρι στιγμής- φαίνεται συγκεκριμένη.
Τα κόμματα προετοιμάζονται να απευθυνθούν στον Ελληνικό Λαό με προγράμματα, θέσεις, προτάσεις και πρόσωπα, για να διεκδικήσουν την προτίμησή του.
Υπάρχει χρόνος για την εκλογική προετοιμασία των κομμάτων, αρκεί αυτός να μην περάσει ανεκμετάλλευτος, είτε από αδυναμία είτε από σκοπιμότητα.
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, για να ανακτηθεί μέρος της χαμένης πολιτικής...
 αξιοπιστίας του πολιτικού φορέα επιβάλλεται η ανοιχτή, διαφανής και ειλικρινής δημοκρατική διαδικασία πολιτικού προγραμματισμού και ανάδειξης των υποψηφίων βουλευτών στην Κέρκυρα.
Σύγκλιση Νομαρχιακής συνέλευσης ή τουλάχιστον χάραξη προγραμματικών θέσεων του κινήματος από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ με πολιτικούς άξονες και στόχους ρεαλιστικούς και εφικτούς για τα συμφέροντα των Κερκυραίων πολιτών.
Κάθε μέλος ή φίλος του κινήματος που φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, να δηλώσει την πρόθεσή του, ώστε η Νομαρχιακή Επιτροπή στη διευρυμένη της σύνθεση να διεξάγει προκριματικές εκλογές με κάλπη.
Τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος να εκφράσουν την ελεύθερη βούλησή τους με την διάφανη και δημοκρατική διαδικασία στα πρόσωπα που επιθυμούν να τους εκπροσωπήσουν στο δύσκολο προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ.
Δεν καινοτομώ. Υπερασπίζομαι αυτά που προβλέπονται στο καταστατικό του κινήματος (άρθρο 50) που ομόφωνα συνομολογήσαμε και ψηφίσαμε στο συνέδριο.
Υπενθυμίζω ότι για τις επιλογές των υποψηφίων προσώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το καταστατικό παρέχει την δυνατότητα εναλλακτικών προτάσεων για την αξιολόγηση των υποψηφίων (άρθρο 49) σε αντίθεση με την ανάδειξη των υποψηφίων για τις εθνικές εκλογές που προβλέπει κατηγορηματικά προκριματικές εκλογές, εφόσον φυσικά ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι οι παρούσες εκλογές προκηρύσσονται πρόωρα, αλλά φυσικά κανέναν δεν αιφνιδιάζουν όταν όλοι γνωρίζουμε εδώ και πολύ χρονικό διάστημα πριν, πότε αυτέ θα διεξαχθούν.
Με ελεύθερη βούληση και κάλπη πρέπει να εκφραστούμε συνολικά. Θεωρώ απολύτως βέβαιο ότι τα αποτελέσματα της δημοκρατικής αυτής έκφρασης και επιλογής των υποψηφίων δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν από κανένα φυσικό πρόσωπο ή όργανο του κινήματος Αντιθέτως, θα θέσουν διαχωριστική γραμμή από τον βυζαντινισμό, τον παραγοντισμό και την υπονόμευση των διαδρομιστών της Ιπποκράτους.
Η εποχή είναι πολύ δύσκολη και επιτέλους πρέπει να υπάρξει ειλικρίνεια, διαφάνεια, δημοκρατική έκφραση για τα πρόσωπα που θα υπερασπιστούν με ανιδιοτέλεια και αγωνιστικότητα τα συμφέροντα των Κερκυραίων πολιτών.
Διαφορετικά, ο υποψήφιος μπορεί να γίνει παρακολούθημα ενός συστήματος που καταδυναστεύει την ελεύθερη βούληση και γίνεται υποχείριο του παραγοντισμού. Δεν είναι ικανός να απαιτήσει, δυναμικά αν χρειάζεται, συμφέροντα των πολιτών και του τόπου.
Δημόσια και έγγραφα δηλώνω για μία ακόμα φορά την φιλοδοξία μου να είμαι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ χωρίς να απεμπολώ τις αξίες μου που είναι ταυτόσημες με την ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος: εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρωποκεντρική πολιτική.
Η βουλευτική ιδιότητα δεν αποτελεί επαγγελματικό προσανατολισμό, αλλά υπηρεσία σε αξίες για τα λαϊκά συμφέροντα.