Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Π.Σκληρός:ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ειλικρινά χαίρομαι που ο σεβαστός κ. Περιφερειάρχης μου έκανε την τιμή ν απαντήσει στο άρθρο μου για την δική του λειτουργία περί τον τουρισμό. Αυτό εξ άλλου επεδίωκε και το άρθρο: Να μην κοιμούνται ήσυχοι οι έχοντες τον πρώτο πολιτικό λόγο στα Ιόνια.
Ήταν – προφανώς – ένα άρθρο γεμάτο ανησυχία και για να μη στοχεύει τον όποιον παρά τω περιφερειάρχη, ζήτησε τον λόγο από τον ίδιο. Μάλλον το πέτυχε.
Τον πληροφορώ πάντως ότι την...
 εποχή της Κανελλοπούλου και της ΕΤΙΝ –που με ειρωνεία αναφέρει, υπήρξαν σημαντικές πρωτοβουλίες – που κανείς δεν αμφισβήτησε ή αμφισβητεί- συνέδρια, μεσογειακές πρωτοβουλίες , ενδιαφέρον και προσωπική παρουσία ακόμη και του προέδρου του παγκοσμίου οργανισμού τουρισμού και άνοιξαν δρόμους που και οι επόμενοι περιφερειάρχες αλλά και ο σημερινός περιφερειάρχης ακολουθεί ιδίως στο θέμα των εκθέσεων, ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο. Αυτό θα έλεγα ότι είναι και το σημείο τριβής δεδομένου ότι οι εποχές άλλαξαν χωρίς ν αλλάξει και το μοντέλο προβολής, χωρίς να υπάρξουν καινοτόμες ηλεκτρονικές εφαρμογές με λιγότερα χρήματα και καλύτερα αποτελέσματα, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες περιφέρειες γύρω ή λίγο μακρύτερα από εμάς. Οι νέοι μας αν ερωτηθούν, ξέρουν.. Η συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις είναι μεν αναγκαίες , δεν φέρνουν όμως μόνες τους αποτέλεσμα.
Για τα θέματα της διαφάνειας και των παχιών αγελάδων της ΕΤΙΝ , παραπέμπω τον κ. Σπύρου στις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών που συντασσόταν πάντα άπαξ του έτους και γινόταν δημοσίευσή τους στις εφημερίδες -που όμως σήμερα ΔΕΝ συμβαίνει το ίδιο- καθώς και στις γενικές συνελεύσεις της ΕΤΙΝ που γινόταν σε όλα τα νησιά μας. Εξ άλλου και σήμερα η ΕΤΙΝ-στην οποία είναι πρόεδρος ο κ. Σπύρου- στα ίδια πλαίσια και με το ίδιο καταστατικό λειτουργεί.
Κλείνω βέβαια το θέμα εδώ γιατί δεν έχω και δεν είχα λόγο να εκνευρίσω τον κ. Σπύρου. Δεν είμαι εξ άλλου πολιτικό πρόσωπο κι ούτε πρόκειται να το νοσταλγήσω . Το μέλλον ανήκει στους 40άρηδες και πρέπει να τους δώσουμε την σκυτάλη.
Την προσωπική του εγρήγορση ζήτησα για τον τουρισμό που είναι το μοναδικό-δυστυχώς- προϊόν για την επιβίωση αλλά και την ανάπτυξη της περιφέρειας ιονίων νήσων.
Δυστυχώς όποιος πλέον ταράζει τα νερά, ενοχλεί. Ας είναι. Οι επαγγελματίες πάντως προχωράνε , ακόμα και μόνοι τους.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία,


Παναγιώτης Σκληρός