Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ανεβλήθησαν τα σημαντικά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας λόγω...βλάβης- Να δούμε τι άλλο θα πετύχετε παλικάρια...

Με 42 θέματα εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας στην αίθουσα συνεδριάσεων της Παλαιόπολης (Μον Ρεπό).
Λόγω βλάβης στο σύστημα μαγνητοφώνησης της αίθουσας συνεδριάσεων, το Σώμα...
συζήτησε τα υπηρεσιακά και επείγοντα ζητήματα και τα υπόλοιπα αναβλήθηκαν.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας έλαβε τις εξής αποφάσεις:


Εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Κέρκυρας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Κέρκυρας (ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ)
Μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε οι υποψήφιοι έλαβαν:
1. Τρεπεκλής Ιωάννης 37 ψήφους
2. Κροκίδης Σπυρίδων 32 ψήφους
3. Καποδίστρια Όλγα 27 ψήφους
4. Κάρρας Μιχάλης (υποψήφιος από την «Συμπαράταξης Ευθύνης») 28 ψήφους και
5. Ζερβός Νικηφόρος (υποψήφιος από την «Λαϊκή Συσπείρωση») 11 ψήφους.
Εκλέγονται οι 4 πρώτοι, ενώ το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Κέρκυρας θα συμπληρωθεί και με εκπρόσωπο του Δήμου Παξών.


Τα υπόλοιπα θέματα:
1. Λήψη Αποφάσεως περί συγκρότησης Επιτροπής παραλαβής εργασιών, υπηρεσιών και μεταφορών για το έτος 2012 (άρθρο 67 παρ. 1 του Π.Δ/τος 28/1980). Τακτικό μέλος ορίστηκε ο κ. Γιώργος Μάμαλος και αναπληρωματικό ο κ. Ευρυσθένης Λαβράνος.
2. Λήψη Αποφάσεως περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου Κέρκυρας με τον αναπληρωτή του ως Μέλος στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης της πράξης «Εξοικονόμηση Ενέργειας στο κτίριο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας». Τακτικό μέλος ορίστηκε ο κ. Σπύρος Μωραΐτης και αναπληρωματικό ο κ. Σπύρος Βάρελης.
3. Κατά πλειοψηφία ελήφθη απόφαση παραχώρησης Δημοτικού κτιρίου στην Τοπική Κοινότητα Βαλανειού Δημοτική Ενότητα Εσπερίων Δήμου Κέρκυρας στο Αθλητικό Σωματείο «ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ» καθώς και παραχώρησης Δημοτικού κτιρίου που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Καβαλουρίου Δημοτική Ενότητα Εσπερίων Δήμου Κέρκυρας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβαλουρίου.
4. Ομόφωνα ελήφθη απόφαση παραχώρησης του Σχολικού Μουσείου Σκριπερού στο Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Κέρκυρας.
5. Ομόφωνα ελήφθησαν αποφάσεις για κίνηση διαδικασίας απαλλοτρίωσης ή απευθείας εξαγοράς ή σύναψης σύμβασης χρησιδανείου για την απόκτηση των οικοπέδων των ΧΑΔΑ στους πρώην Δήμους Εσπερίων, Θιναλίου και Μελιτειέων, για τροποποίηση της με αριθμ. 19-487/17-10-2011 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας και υποβολής πρότασης του Δήμου Κέρκυρας στην 4.7 Πρόσκληση του Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με τίτλο «Αποκαταστάσεις χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων Δήμου Κέρκυρας (Δ.Δ. Εσπερίων, Δ.Δ. Θιναλίου, Δ.Δ. Μελιτειέων και Δ.Δ. Λευκιμμαίων) και για σύναψη σύμβασης χρησιδανείου για οικόπεδο πρώην ΧΑΔΑ στη θέση ΠΕΡΑΚΟΝΤΡΑΚΑΣ της Κοινότητας ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ ( πρώην ΧΑΔΑ ) .
6. Ομόφωνα ελήφθησαν αποφάσεις για έγκριση 2ου Α.Π.Ε. του έργου «Αποπεράτωση Δρόμου ΣΠΑΘΑ – ΚΑΜΑΡΑ», για προϋφιστάμενο οικόπεδο εκτός οικισμού στη θέση «Κανάλι – Μαμούγα» Κάβου της Δημοτικής Κοινότητας Λευκίμμης, Δημοτικής Ενότητας Λευκιμμαίων του Δήμου Κέρκυρας και για προϋφιστάμενο οικόπεδο εντός ζώνης οικισμού Αγίας Ελεούσας στη θέση «Τσάρου» Δ.Κ. Καναλίων Δ.Ε. Κερκυραίων Δήμου Κέρκυρας.
7. Ομόφωνα εγκρίθηκε ο απολογισμός εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2011 του Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ».
8. Με την αρνητική ψήφο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ψηφίστηκε το θέμα της έγκρισης της απευθείας ανάθεσης μέσω διαπραγμάτευσης για την προμήθεια υγρών καυσίμων ανά Δημοτική Ενότητα Δήμου Κέρκυρας και το παρών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το θέμα για έγκριση του Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2012 του Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ».
9. Με το παρών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ψηφίστηκαν επίσης τα θέματα σχετικά με το κληροδότημα Δαλιέτου (απολογισμός 2011, ισολογισμός 2011, προϋπολογισμός 2012 και εκμίσθωση δύο ακινήτων που ανήκουν στο κληροδότημα).
10. Ομόφωνα εγκρίθηκε η συνεργασία του Δήμου Κέρκυρας με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την προβολή του Κερκυραϊκού Πάσχα και καταχώρηση δελτίων τύπου και ανακοινώσεων και η συνδιοργάνωση ημερίδας με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ – Παράρτημα Κέρκυρας).
11. Με την αποχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Κέρκυρας στις τουριστικές εκθέσεις του Βερολίνου «ITB BERLIN» και της Μόσχας «ΜΙΤ MOSCOW».