Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αδιαχώρητο στην έκθεση του Βερολίνου – Μεγάλη η εκπροσώπηση από τα Ιόνια Νησιά

Ο μεγάλος αριθμός εκθετών αλλά και επισκεπτών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ITB του Βερολίνου, στην οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ ο Περιφερειάρχης, Σπυρίδων Σπύρου, βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα, με στόχο να...
ενισχύει κάθε προσπάθεια που θα αντιστρέψει το κλίμα και την άσχημη εικόνα που έχει διαμορφωθεί από τη γενικότερη αντίδραση των Ελλήνων προς τους Γερμανούς.
Ο κ. Σπύρου εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι τα Ιόνια Νησιά εκπροσωπούνται από τους τουριστικούς φορείς τους αλλά και από το ότι η επισκεψιμότητα στο χώρο της έκθεσης είναι υπερβολικά μεγάλη.
Παρά ταύτα, είπε ο Περιφερειάρχης, το έργο μας στο Βερολίνο κρίνεται σημαντικό και οι επαφές μας με τουριστικούς πράκτορες αλλά και δημοσιογράφους στηρίζονται στη φιλόξενη διάθεση, στην προβολή του προϊόντος μας με κάθε μέσο και τη συμμετοχή μας σε δράσεις που βοηθούν στην επικοινωνία, την παροχή πληροφοριών αλλά και την άρση της επιφύλαξης των Γερμανών που νιώθουν ότι η Ελλάδα δεν τους καλοδέχεται.


Η ΙΤΒ 2012, με περισσότερους από 10.000 εκθέτες από 187 χώρες και πάνω από 110.000 επισκέπτες από όλον τον κόσμο, αποτελεί κορυφαία έκθεση για τον τομέα του Τουρισμού παγκοσμίως και αποτελεί βαρόμετρο για την επερχόμενη τουριστική περίοδο.


Στη φετινή ΙΤΒ ξεχωρίζει η «Σύνοδος των νέων ΜΜΕ» στην οποία θα συμμετάσχουν διαχειριστές ταξιδιωτικών blogs από όλο τον κόσμο, προκειμένου να συζητήσουν τον βαθμό επιρροής του Διαδικτύου στην επιλογή τουριστικών προορισμών.