Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αντικείμενο σύσκεψης τα εαρινά και θερινά δρομολόγια προς Παξούς

Τα δρομολόγια των πλοίων από και προς τους Παξούς τόσο από την 1η Απριλίου και μέχρι τις 24 Ιουνίου όσο και κατά τη θερινή περίοδο αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης, κατά τη σημερινή σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη, Σπυρίδωνα Σπύρου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν...
 ο Δήμαρχος Παξών, Σπ. Μπογδάνος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιώργος Κάφυρης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Παξών, Γιώργος Δήμας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά και εκπρόσωπος Ναυτιλιακής Εταιρείας που εκτελεί τα δρομολόγια προς τους Παξούς.


Βασικό αίτημα των Παξινών, έτσι όπως εκφράστηκε από το Δήμαρχο, είναι να μην καταργηθεί η γραμμή κλειστού τύπου πλοίων, τα οποία εξυπηρέτησαν όλο το χειμώνα τους Παξούς και δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στη σταθερότητα της συγκοινωνίας.


Επίσης, αυτό που ζητείται, με βάση τη νέα γραμμή που έχει δημιουργηθεί με το Ε/Γ-Ο/Γ «Θάσος 5», που θα εκτελεί το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη – Παξοί, είναι η επιστροφή να μη γίνεται απευθείας Παξοί – Ηγουμενίτσα αλλά να συμπεριλαμβάνεται και η Λευκίμμη.

Από τη συζήτηση που έγινε αναδείχθηκαν αφενός το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και αφετέρου η διάθεση να ικανοποιηθούν τα αιτήματα.

«Η τακτική και σίγουρη συγκοινωνία είναι αυτή που μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στα μικρά νησιά, ιδιαίτερα σε μια εποχή σαν αυτή που διανύουμε», είπε ο Δήμαρχος Παξών, ενώ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συζήτησης δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ι.Ν., τονίζοντας ότι «η κατανόηση των συγκοινωνιακών προβλημάτων των μικρών νησιών, η προσπάθεια επίλυσής τους, η συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους, είναι ένα βήμα θετικό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να επαγρυπνούμε, καθώς, ανά πάσα στιγμή προκύπτουν εμπόδια».