Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δινονται 250.000 ευρώ για βελτίωση οδικού δικτύου στις Δημοτικές Ενότητες πρώην Δήμων Θιναλίων, Κασσωπαίων και Φαιάκων

Υπογράφτηκε σήμερα από την Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση για την πρώτη εργολαβία του έργου «Βελτίωση Οδικού Δημοτικού Δικτύου», στη Βόρεια Κέρκυρα προϋπολογισμού 250.000 ευρω. Περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες πρώην Δήμων Θιναλίων, Κασσωπαίων και Φαιάκων.
Στις δηλώσεις ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Μέσα σ’ αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον για το Δήμο Κέρκυρας, έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας για την βελτίωση της εικόνας του Δημοτικού Οδικού...
 Δικτύου. Με την πρώτη εργολαβία που υπογράφουμε σήμερα, με την ανάδοχο εταιρεία, θα ξεκινήσουμε τις παρεμβάσεις από την Βόρεια Κέρκυρα, θα ακολουθήσει η Νότια Κέρκυρα και εν συνεχεία η Μέση, μέχρι το τέλος Μαΐου, θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις. Αναφερόμαστε πάντα για το τομέα ευθύνης που έχει ο Δήμος, να σημειώσουμε ότι για το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, αρμόδια είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων». Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστη και αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Μωραΐτης.
Στην συνέχεια ο Δήμαρχο ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την σύσταση του Φορέα διαχείρισης Παλαιάς Πόλης. « Με την υπογραφή όλων των αρμοδίων Υπουργών ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την σύσταση του Φορέα Διαχειρίσεις» Τον επόμενο μήνα όπως ανακοίνωσε ο κ. Τρεπεκλής, θα γίνει η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων που συμμετέχουν στο φορέα.