Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δύσκολο να εκελγεί η Φράου Αννα των CD και της φωτοτυπίας- (σ.σ. Παιδιά, μανάδες, πατεράδες, κηδεμόνες,γιάγιάδες και παπούδες, θείες, θείοι, ξαδέρφια,ούτε μία ψήφο μην της δώσετε)

Την ταινία «Ο φόβος του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι» θυμίζουν πλέον οι αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στο ενδεχόμενο εκλογών. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η Υπουργός Παιδείας που χαρακτήρισε «έγκλημα» τις εκλογές, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Στην πραγματικότητα, η κ. Διαμαντοπούλου γνωρίζει ότι...
είναι απίθανη η εκλογή της στην Α' Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ να έχει κατρακυλήσει σε μονοψήφια ποσοστά και με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων να προεξοφλούν προοδευτική επιδείνωση της υπάρχουσας κατάστασης.


Στις εκλογές του 2009 η κ. Διαμαντοπούλου είχε εκλεγεί δεύτερη στην Α' Αθηνών, με 46.579 σταυρούς προτίμησης έναντι 53.373 που είχε πάρει ο Κώστας Σκανδαλίδης ενώ τρίτος είχε έρθει ο Χρ. Παπουτσής με 38.799 σταυρούς.


Τα νούμερα αυτά είναι απλησίαστα πλέον για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ αφού υπολογίζεται ότι η πρωτιά στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος στην Α' Αθήνας θα κριθεί στους 10-12.000 σταυρούς, ίσως και παρακάτω. Το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 8 έδρες στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Σήμερα πηγαίνει για να πάρει δύο έδρες.


Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι ο κ. Γ.Παπανδρέου θα είναι ,πιθανότατα, υποψήφιος στην Α' Αθήνας κάτι που σημαίνει ότι καταλαμβάνει σίγουρα τη μία έδρα αφού ως πρώην πρωθυπουργός δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης. Από την άλλη πλευρά, ο Κ.Σκανδαλίδης φέρεται να έχει προβάδισμα στη μάχη του σταυρού για τη μία έδρα που απομένει. Έσπευσε πρώτος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον κ. Βενιζέλο και να αναλάβει επιτελάρχης του. Σε αυτόν άλλωστε πιστώνεται η συμφωνία Βενιζέλου-Λοβέρδου. Τα προβλήματα και οι δυσοίωνες εκτιμήσεις δεν σταματούν εδώ για την κ.Διαμαντοπούλου αφού ότι έχει απομείνει από τον πάλαι ποτέ κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, στηρίζει τον Χρ.Παπουτσή στη μάχη του σταυρού.


Η Υπουργός Παιδείας γνωρίζει επίσης ότι θα στοχοποιηθεί, πολιτικά, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ από τη Ν.Δ και την Αριστερά. Θα αποτελέσει κεντρικό στόχο της «γκρίζας» διαφήμισης με αφορμή το πρόβλημα που ανέκυψε με την έλλειψη βιβλίων στα σχολεία ενώ ήδη διακινείται και το σλόγκαν «η Υπουργός της φωτοτυπίας».


Η κ. Διαμαντοπούλου αντιλαμβάνεται ότι ελάχιστη βοήθεια μπορεί να της προσφέρει η ασυλία και η αμέριστη προβολή που απολαμβάνει από συγκεκριμένα ΜΜΕ, αφού η εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί κάτω από ακραίες συνθήκες οργής και τυφλής αποδοκιμασίας.


Ο δρόμος για την επόμενη Βουλή είναι δύσβατος, αν όχι κλειστός για τη σημερινή Υπουργό Παιδείας και η μόνη εναλλακτική λύση είναι το Επικρατείας και η εκλόγιμη θέση που θα προκύψει από αυτό. Φαίνεται όμως ότι ο κ. Βενιζέλος, ως ο επόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει κάνει άλλες επιλογές ενώ και οι σχέσεις του με την κ. Διαμαντοπούλου δεν είναι ιδιαίτερα θερμές.


Η περίπτωση επιστροφής της στο ψηφοδέλτιο του νομού Κοζάνης αποκλείστηκε αφού είναι απίθανο να κερδίσει τον Π.Κουκουλόπουλο και να πάρει τη μοναδική έδρα για το ΠΑΣΟΚ . Στους σχεδιασμούς της κ.Διαμαντοπούλου είναι και η προσωρινή αποχώρησή της από το Κοινοβούλιο που μεταφράζεται στο να μην θέσει υποψηφιότητα σε αυτές τις εκλογές. Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια προωθεί ένα σενάριο για την παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου και την ανάληψη κρίσιμων τομέων της διακυβέρνησης από 6 Υπουργούς που θα είναι αποφασισμένοι να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Με αυτό τον τρόπο δεν θα έχουν κόστος για να προωθήσουν όλα τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα. Είναι βέβαιο ότι η κ. Διαμαντοπούλου φαντάζεται και τον εαυτό της μεταξύ των 6 Υπουργών που φυσικά θα μπορούν να ξαναγίνουν Υπουργοί και σε κυβερνήσεις συνεργασίας που ενδεχομένως θα προκύψουν στο μέλλον.


Κυρίως όμως δεν θα έχουν υποστεί τη δοκιμασία και τον τρόμο που προκαλούν οι επερχόμενες εκλογές. Ο προβληματισμός της κ. Διαμαντοπούλου αλλά και η απογοήτευσή της επιβεβαιώνονται και από την απουσία της από την εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκε η πρόταση του Α.Λοβέρδου για την ανόρθωση του ΠΑΣΟΚ. Μία τελευταία επισήμανση, χωρίς σχόλια. Τις ίδιες απόψεις για αναβολή των εκλογών, διατύπωσε, ταυτόχρονα και ο κ. Σόιμπλε και με μία μέρα καθυστέρηση ο κ. Χρυσοχοίδης.


Για κάποιους αυτό είναι προάγγελος διεργασιών...


ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr