Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Στην Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου συμμετέχει ο Δήμος Κέρκυρας

Ο Δήμος της Κέρκυρας συμμετέχει στην τουριστική έκθεση της Σερβίας, η οποία πραγματοποιείται στο Βελιγράδι έως τις 26 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Η προσέλευση του κοινού στο περίπτερο της Κέρκυρας, ξεπέρασε κάθε η εκτιμώμενη πρόβλεψη, γεγονός που αποδεικνύει την αγάπη των...
Σέρβων για το νησί μας ενώ ιδιαίτερα θετικά ήταν τα σχόλια για την έκδοση του τουριστικού φυλλαδίου του Δήμου της Κέρκυρας στη Σερβική γλώσσα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο Υπουργός Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Σερβίας, κ. Νέμποϊσα Τσίριτς, ενώ συμμετέχουν 1.000 εκθέτες από 46 χώρες, και για πρώτη φορά θα παίρνουν μέρος και εκπρόσωποι της Γερμανίας, της Τσεχίας και του Ισραήλ.


Επιτυχής η εκδήλωση του Δήμου Κέρκυρας
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κέρκυρας στο press room του εκθεσιακού κέντρου, την οποία παρακολούθησαν 60 και πλέον διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από τα Μ.Μ.Ε. της Σερβίας καθώς και μεγάλοι tour operators.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της κερκυραϊκής εκδήλωσης, παρουσίασε τον φυσικό αρχιτεκτονικό, πολιτιστικό πλούτο της Κέρκυρας, μίλησε για τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας των δύο λαών και τις υποδομές του νησιού, εστιάζοντας στη βελτίωση της δυνατότητας πρόσβασης στην Κέρκυρα, μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού.
Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την περίοδο του Πάσχα και προσκάλεσε τους φίλους Σέρβους στην Κέρκυρα, το νησί που γι’ αυτούς αποτελεί προσφιλή τουριστικό προορισμό.
Την εκδήλωση, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Γιώργος Κολέτσος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και παρουσίασε με τη σειρά του, στους Σέρβους δημοσιογράφους, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κέρκυρας, της ναυαρχίδας του Τουρισμού, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επιβράβευσε επίσης δημόσια την προσπάθεια του κ. Γιάννη Τρεπεκλή, στην προσπάθεια προώθησης και προβολής του κερκυραϊκού τουριστικού προϊόντος στη σερβική αγορά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων τα δύο μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας “TANJUG” και “BETA”, το εθνικό κανάλι της Σερβίας “RTS”, το νεανικό κανάλι “HAPPY TV”, εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, (“POLITICA”, “BLIC”, “PRESS”, “NOVOSTI”) περιοδικά πολιτικής ύλης (“BURDA”, “GLORIJA”) κ.α.
Την εκδήλωση του Δήμου Κέρκυρας, στήριξαν με την παρουσία τους ο νυν δημοτικός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Φαιάκων κ. Μιχάλης Κάρρας, ο οποίος συνόδευε το Δήμαρχο στην αποστολή, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΙΝ κ. Αντώνης Δουβίτσας, ο πρόξενος της Σερβίας στην Κέρκυρα κ. Σπύρος Μάστορας και Αντιπρόεδρος της AOCTA κ. Βασίλης Καλούδης.
Τέλος, σημαντική ήταν και η παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδος στη Σερβία κ. Στοϊδη, του προϊστάμενου του γραφείου τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι κ. Π. Τσαρούχη, της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων κ. Β. Διαγουμά καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορίου της Σερβίας κ. Stankovic, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου.


Συνέντευξη στα ΜΜΕ
Ο Δήμαρχος της Κέρκυρας, κ. Γιάννης Τρεπεκλής, την πρώτη μέρα της άφιξης του στη Σερβική πρωτεύουσα, ήταν καλεσμένος στο στούντιο της πρωινής εκπομπής “Πρωινός Καφές’’ που μεταδίδεται από το εθνικό κανάλι “RTS1” και παρουσίασε την Κέρκυρα ως τουριστικό προορισμό. Ο Δήμαρχος Κέρκυρας έδωσε επίσης συνέντευξη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του “Studio B” του Βελιγραδίου, ενώ το ίδιο απόγευμα ήταν προσκεκλημένος στην ενημερωτική εκπομπή “TELEMASTER” του “HAPPY TV”, κανάλι πανεθνικής εμβέλειας.