Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και όλου του λαού ενάντια στην ψήφιση του μνημονίου 2 με το οποίο επιδιώκουν να μας δώσουν την χαριστική βολή.
Με ένα νόμο που κατατέθηκε , ψηφίστηκε άρον-άρον χωρίς συζήτηση στην Βουλή και ετέθη σε εφαρμογή την επομένη το πρωί, μειώνουν τις συντάξεις , του μισθούς και το επίδομα ανεργίας σε επίπεδα των 350-450 ευρώ.
Καταργούν τον Οργανισμό εργατικής κατοικίας αφήνοντας...
ξεκρέμαστους στο έλεος των τραπεζών εκατοντάδες χιλιάδες εργατικές οικογένειες δανειοληπτών οι περισσότεροι των οποίων είναι πλέον άνεργοι.
Καταργούν την εργατική εστία , απολύουν το προσωπικό και καταργούν κάθε παροχή και υπηρεσία προς την εργατική οικογένεια.


Ο κατάλογος των μέτρων που ισοπεδώνουν κάθε έννοια κοινωνικής οργάνωσης είναι ατελείωτος.
Επιδιώκουν να μετατρέψουν την κοινωνία μας σε ζούγκλα.


Τα μέλη και οι φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κέρκυρα (όπως και σε όλη την Ελλάδα) συμμετείχαμε και στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις και ενισχύσαμε τις λαϊκές- εργατικές κινητοποιήσεις.


Οι συγκλονιστικές διαδηλώσεις νέων κατά βάση εργαζομένων και ανέργων της Κέρκυρας σε συνθήκες καταρρακτώδους βροχής κρύου και χαλαζόπτωσης επί ώρες δείχνουν το μεγαλείο μιας γενιάς που αρνείται να παραδοθεί ως βορά στην δικτατορία των πολυεθνικών και αποφασίζει να ξεκινήσει έναν αγώνα ιστορικών διαστάσεων.


Η Κατάληψη του κτηρίου της περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του δημοτικού Θεάτρου είναι μόνον η αρχή. Θα πάρουμε στα χέρια μας την ζωή μας και θα αλλάξουμε την πορεία της ανθρωπότητας.


Οι μεμονωμένες ενέργειες που λειαίνουν το έδαφος για την προσβολή του αγώνα μας θα απομονωθούν.


Όσοι επιδιώκουν να μετατρέψουν την λαϊκή εξέγερση σε αντιπαράθεση αλληλοσπαρασσόμενων «ακραίων ομάδων» κρατώντας για τον εαυτό τους τον ρόλο του εγγυητή της τάξεως δεν θα καταφέρουν τίποτα.


Είμαστε κομμάτι από το σώμα του λαού και θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την απόκρουση της επίθεσης , για την αντικαπιταλιστική ανατροπή για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και για την Κομμουνιστική απελευθέρωση μέχρι τέλους.