Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Καθηγητές και Μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κέρκυρας στον Περιφερειάρχη Ι.Ν.- Ζητούν έγκριση λειτουργίας νέων τομέων και ειδικοτήτων

Το αίτημα των μαθητριών και μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κέρκυρας, για έγκριση λειτουργίας νέων τομέων και ειδικοτήτων, ώστε να δοθεί δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν τις ειδικότητες που επιθυμούν, μετέφεραν στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, τόσο ο Δ/ντής Κων/νος Μπατάς και καθηγητές όσο και μαθήτριες και μαθητές.
Σημειώνεται ότι το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κέρκυρας είναι το μοναδικό Σχολείο στην...
 Ελλάδα που δεν έχει αναπτυγμένες όλες τις ειδικότητες, παρά το γεγονός ότι η προσθήκη των ζητουμένων τομέων και ειδικοτήτων δεν απαιτεί πρόσθετο εργαστηριακό εξοπλισμό και πρόσληψη καθηγητών ειδικοτήτων, ιδιαίτερα πληροφορικής, ηλεκτρονικών και οικονομικών, που δεν απαιτείται επιπλέον διορισμός στην Κέρκυρα.


Οι ειδικότητες που ζητούν στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κέρκυρας


Οι προτεινόμενες ειδικότητες που ζητούν από το Εσπερινό ΕΠΑΛ είναι:
1. Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων
2. Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων
3. Γραφικών Τεχνών
4. Υποστήριξη Συστημάτων εφαρμογών και δικτύων
5. Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων
6. Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, μετά την ενημέρωση που του έγινε, δήλωσε ότι πραγματικά το αίτημα είναι δίκαιο και πρέπει να ικανοποιηθεί, αφού, επιπλέον δεν απαιτεί δαπάνη.
Αυτό που απαιτείται, είπε ο κ. Σπύρου, είναι εξορθολογισμός στα θέματα εκπαίδευσης και πρόγραμμα σπουδών συμβατό με τις ανάγκες της κοινωνίας και των ενδιαφερομένων.
Από τη μεριά του υποσχέθηκε να διεκπεραιώσει το αίτημα προς το Υπουργείο...
Παιδείας, να πιέσει και μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην κατεύθυνση ικανοποίησης του αιτήματος, που το βρίσκει εκτός των άλλων και πολύ λογικό.