Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Γκερέκου για το ΙΚΑ Λευκίμμης

Με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο συναντήθηκε σήμερα η Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελα Γκερέκου. Σκοπός της επίσκεψης της Βουλευτού ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις προθέσεις της Διοίκησης του ΙΚΑ για την νέα οργανωτική δομή του Ιδρύματος στην Κέρκυρα και την φημολογούμενη κατάργηση του παραρτήματος στην Λευκίμμη.
Η Βουλευτής κατέστησε σαφές πως το παράρτημα του ΙΚΑ στη Λευκίμμη αποτελεί...
ζωτικής σημασίας υπηρεσία για τους κατοίκους της ευρυτερης περιοχης. Έχει καθημερινά έναν ικανοποιητικό όγκο συναλλαγών, ενώ η λειτουργία του εξαρτά σε σημαντικό βαθμό την δραστηριότητα και την ύπαρξη μιας σειράς επιχειρήσεων, υπηρεσιών και τραπεζικών υποκαταστημάτων. Τέλος, συμβάλλει, ειδικά στην υπάρχουσα οικονομική συγκυρία, στην εξοικονόμηση απαραιτήτων πόρων για τους ασφαλισμένους αφού τους απαλλάσσει από σημαντικά έξοδα μετακίνησης προς το κεντρικό υποκατάστημα της Κέρκυρας.
Στη συνάντηση έγινε κατανοητό από τον κ. Σπυρόπουλο ότι η νέα οργανωτική δομή του ΙΚΑ προβλέπει πανελλαδικά την ανάπτυξη Περιφερειακών Διευθύνσεων, Υποκαταστημάτων και Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης. Ειδικότερα τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελούν την μετεξέλιξη των σημερινών παραρτημάτων προς τους ασφαλισμένους σε απομακρυσμένες και γεωγραφικά δυσπρόσιτες περιοχές.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σπυρόπουλος συμφώνησε με την κ. Γκερέκου ότι δεν συντρέχει λόγος για την κατάργηση της δομής, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις σχετικές φήμες. Αντίθετα, το παράρτημα θα μετεξελιχθεί σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης με στόχο την πλήρη παροχή διοικητικών υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.