Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Διονύση Στραβοράβδη για τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις

Έχουμε μια νέα κυβέρνηση της οποίας μέχρι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τη σύνθεση και τον νέο πρωθυπουργό, γνωρίζουμε όμως την πολιτική που συμφώνησαν να της υποδείξουν.
Να επισημάνουμε ότι η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, οι κινητοποιήσεις, ο λαός στους δρόμους, ήταν που επέβαλε την κατάρρευση της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης γίνεται ερήμην και...
 ενάντια στον λαϊκό παράγοντα.
Η συναίνεση του μνημονιακού μπλοκ, η ασθμαίνουσα προσπάθεια των συνεγγυητών πλέον του μνημονίου, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να ψηφισθεί η δανειακή σύμβαση από την παρούσα Βουλή, αποτελεί μια ωμή αντιδημοκρατική εκτροπή.


Η παρούσα Βουλή δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να υποθηκεύσει το μέλλον του κόσμου της εργασίας για τις επόμενες δεκαετίες. Η νέα κυβέρνηση θα είναι πλήρως απονομιμοποιημένη και πολιτικά ανίσχυρη.


Τις κάλπες, τη λαϊκή ετυμηγορία και τη λαϊκή οργή, δεν μπορούν να την αποφύγουν. Ήδη βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, με εξαγγελία εκλογών τον Φλεβάρη.


Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρόντες, με καθοριστική παρέμβαση και ρόλο στις εξελίξεις. Ήδη χθες και προχθές, Σάββατο και Κυριακή, συνεδρίασε η ΚΠΕ του ΣΥΝ και η ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κλίμα αισιοδοξίας και συστράτευσης, βρισκόμαστε σε εκλογική ετοιμότητα. Αύριο Τρίτη 8/11, στις 8 το βράδυ στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, συγκαλούμε τη συνέλευση των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.


Επαναλαμβάνουμε, και θα δουλέψουμε στο προεκλογικό αυτό διάστημα, για τη συγκρότηση μετώπου που θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί στο μπλοκ του μνημονίου. Οι πολιτικές δυνάμεις που αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική οφείλουν να συγκλίνουν σε ένα ευρύτατο αντιμνημονιακό μέτωπο και στην προοπτική ενός νέου συνασπισμού εξουσίας.