Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Καταγγελία του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας καταγγέλλει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕΚ μετά από εντολή του Υπουργείου Πολιτισμού
να κλείσει τις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων Κέρκυρας , Αλεξανδρούπολης και Ναυπλίου.
Η δήθεν βούληση της διοίκησης του ΟΤΕΚ για «περιστολή των δαπανών χωρίς κλείσιμο των σχολικών μονάδων» , μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορεί  να εκληφθεί αφού με την ίδια απόφαση καταγγέλλονται οι συμβάσεις....
μίσθωσης με τα ξενοδοχεία  στα  οποία στεγάζεται η σχολή.
Συνέπεια αυτής της απόφασης είναι η σχολή της Κέρκυρας να μένει άστεγη και οι οικότροφοι μαθητές να βρεθούν στο δρόμο της αναζήτησης ενοικιαζόμενων σπιτιών, (Αν έχουν τα χρήματα!!!),  και αν υπάρχει σχολή,  αφού με μαθηματική ακρίβεια οι αποφάσεις αυτές σημαίνουν λουκέτο.
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου συνεχίζει το εγκληματικό της έργο εις βάρος του λαού , υλοποιώντας τις προβλέψεις του μνημονίου , υπηρετώντας τις πολυεθνικές και το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο που θέλουν την κατάργηση των σχολών και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τουρισμό .
Χρόνια τώρα οι ξενοδόχοι προσπαθούν να καταργήσουν  τις σχολές για να τελειώσουν μία και καλή με τα επιδόματα τουριστικής εκπαίδευσης και την υπαλληλική ιδιότητα.
Θέλουν ανειδίκευτους και σκληρά εκμεταλλευόμενους ξενοδοχοϋπάλληλους .
Μεγαλύτερο έγκλημα και από το κλείσιμο των σχολών είναι η εν ψυχρώ εκτέλεση των ονείρων των αποφοίτων όλων των σχολών , που θα βρεθούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία άνεργοι , ενώ οι ελάχιστοι «τυχεροί» που θα έχουν εργασία θα αμείβονται με μισθούς «πρακτικής άσκησης» και οι τίτλοι σπουδών τους θα μετατραπούν σε κουρελόχαρτα χωρίς κανένα αντίκρισμα.
Αυτό ας το καταλάβουν επιτέλους και οι Διευθυντές των ξενοδοχείων και να σταματήσουν να σέρνονται στα πόδια των ξενοδόχων.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπάλληλους , τους σπουδαστές , τους καθηγητές, του υπαλλήλους της σχολής και ολόκληρο τον κερκυραϊκό λαό να σηκώσουν ανάστημα και με τον αγώνα τους :
· Να ακυρώσουν στην πράξη τις αποφάσεις του μνημονίου για κατάργηση της τουριστικής εκπαίδευσης , των επαγγελματικών δικαιωμάτων και την ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων .·Να κόψουν τις ορέξεις των ξενοδόχων για περαιτέρω υποβάθμιση της αξίας της εργατικής δύναμης.· Να αποκαλύψουν τους υπηρέτες του μνημονίου και των εργοδοτών που ενώ συμφωνούν ή και ψηφίζουν με τα χέρια τους τα μνημόνια , κάνουν πως συμπαραστέκονται στα θύματα των μνημονικών πολιτικών προκαλώντας αηδία και οργή.
Να απομονώσουν τους εγκάθετους του κυβερνητικού συνασπισμού που συκοφαντούν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και με τα συνθήματα : «Όλοι το ίδιο είναι» και «Έξω όλοι οι βουλευτές – Έξω όλα τα κόμματα» επιχειρούν να βγάλουν λάδι τους πραγματικούς ενόχους που είναι αυτοί που κυβερνούν , ψηφίζουν τα μέτρα και ληστεύουν τον ελληνικό λαό  και την νεολαία .

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ