Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Διαδοχικές συσκέψεις του Δημάρχου Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλή με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων

Διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων του νομού.
Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, με θέμα την επικείμενη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και το πλήγμα που θα επιφέρει στον εσωτερικό τουρισμό της Κέρκυρας.
Η δεύτερη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο προκείμενου να υπάρξει συντονισμός στις μορφές αντίδρασης ενάντια...
στην απόφαση αυτή της κυβέρνησης, που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο 2.
Η κατάργηση του παραπάνω οργανισμού και των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, πλήττει σοβαρά την τοπική οικονομία, αφού αποκλείει το 15% του Ξενοδοχειακού Δυναμικού της Κέρκυρας, ενώ συνέπεια θα υπάρξει και για τους εργαζόμενους με απώλεια θέσεων εργασίας.


Δηλώσεις Δημάρχου Κέρκυρας για την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας
Στις δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Κέρκυρας, ανέφερε τα εξής:
«Σε συνέχεια της σύσκεψης του Σαββάτου, με τους τουριστικούς φορείς, συζητήσαμε σήμερα, τις σοβαρές επιπτώσεις στην τουριστική οικονομία της Κέρκυρας, που έχει η απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και των κοινωνικών προγραμμάτων τουρισμού. Δεν κατανοώ αυτή την απόφαση της κυβέρνησης αφού τα χρήματα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας προέρχονται από τις εισφορές των εργοδοτών και των εργαζομένων. Ο Δήμος και οι τουριστικοί φορείς εκφράζουμε την αντίθεση μας σε μια τέτοια εξέλιξη και αποφασίσαμε να στείλουμε επιστολές διαμαρτυρίας στους αρμόδιους Υπουργούς και στους Αρχηγούς των κομμάτων, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συναντηθώ με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου η κυβέρνηση να αποσύρει την απόφαση, που πλήττει βάναυσα την τοπική οικονομία».


Δηλώσεις Δημάρχου Κέρκυρας για την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας στάθηκε επίσης επικριτικά και στην απόφαση κατάργησης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, τονίζοντας:
«Μας ανησυχούν οι τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης και για το κλείσιμο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Πρόκειται για αυθαίρετη συμπεριφορά από την πλευρά του Κράτους, με άμεσο αντίκτυπο στους εργαζόμενους και κατ’ επέκταση στην τοπική οικονομία.


Θα βρεθούν το επόμενο διάστημα στον αέρα πολλοί συμπολίτες μας που έπαιρναν επιδότηση ενοικίου και είχαν προγραμματίσει τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Επιπλέον θα υπάρξει παύση του κατασκευαστικού προγράμματος και της παροχής δανείων για αγορά και επισκευή κατοικίας. Είναι μια απαράδεκτη απόφαση, αφού τα χρήματα του ΟΕΚ δεν προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Η οικονομική αφαίμαξη του ελληνικού λαού δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να αντισταθούμε με κάθε τρόπο».