Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

«Οι Ευρωπαίοι πίεζαν την Ελλάδα να αγοράσει όπλα που δεν μπορούσε να πληρώσει»- (Σ.Σ. Και οι υπουργοί ενέδιδαν;;;;....)

Ευθύνες στη Γαλλία και τη Γερμανία για τις πιέσεις που ασκούσαν στην Ελλάδα να αγοράζει όπλα, ρίχνει η εφημερίδα Independent τονίζοντας ότι αυτοί ευθύνονται για την κρίση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα τα συγκεκριμένα κράτη ασκούσαν πίεση στην Ελλάδα να αγοράζει όπλα που δεν μπορούσε να πληρώσει.
«Η Ελλάδα υπήρξε μέσα στους πέντε πρώτους εισαγωγείς όπλων στον κόσμο. Τα περισσότερα από ταακριβά όπλα, συμπεριλαμβανομένων υποβρυχίων, τανκ και μαχητικών αεροσκαφών, κατασκευάστηκαν στη Γερμανία
, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες» γράφει ο Independent και συνεχίζει: «Οι αγορές οπλικών συστημάτων ήταν πέρα από τις δυνατότητες της Ελλάδας, ακόμη και πριν "χτυπήσει" η οικονομική κρίση το 2009. Αρκετές εκατοντάδες τανκ Leopard αγοράστηκαν από τη Γερμανία. Ακόμη και το 2010, μέσα στην κρίση η Ελλάδα αγόρασε 223 πυροβόλα όπλα και ένα υποβρύχιο από τη Γερμανία έναντι 403 εκ. ευρώ». Μάλιστα η εφημερίδα τονίζει ότι στη νέα συμφωνία διάσωσης, η Ελλάδα δεσμεύεται να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες μόνο κατά 400 εκ. ευρώ κάτι που δείχνει ότι ηγέτες της ευρωζώνης μέχρι στιγμής έχουν επιδείξει μεγαλύτερη επιείκεια στις περικοπές για τις αμυντικές δαπάνες - και ας είναι διπλάσιες από τον μέσο όρο του ΝΑΤΟ ως προς το ΑΕΠ - από ό,τι έχουν δείξει για την υγεία ή τις συντάξεις.

ΠΗΓΗ:http://www.24h.gr