Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Υπογράφτηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αποκατάσταση θεάτρου Φοίνικας».

Την σύμβαση της κατασκευής του έργου αποκατάστασης του θεάτρου Φοίνικας υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 4.515.000 ευρώ και οι επεμβάσεις που προβλέπονται είναι:
1. Επεμβάσεις ενίσχυσης της στατικότητας του κτιρίου
2. Αποξηλώσεις, διαρρυθμίσεις εσωτερικών χώρων με ανακατασκευή της χειμερινής σκηνής, ανακατασκευή της θερινής σκηνής και πλατείας.
3. Ανακατασκευή της στέγης της θερινής...
σκηνής στην μορφή όπου με βάση την ιστορική τεκμηρίωση εγκρίθηκε από το ΚΑΣ και το ΚΣΝ αλλά και των υπολοίπων στεγών που χρειάζονται επιδιόρθωση.
4. Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις θέρμανσης, κλιματισμού, ύδρευσης, αποχέτευσης, πυροπροστασίας, αλεξικέραυνου.
5. Εγκατάσταση μηχανισμών σκηνής.
6. Εξοπλισμός θεάτρων (φωτιστικός, ηχητικός).


Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής στο έργο εντάσσονται επίσης τα υποέργα της προμήθειας καθισμάτων του θεάτρου, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.


«Το έργο ξεκίνησε το 2006, προχώρησε με τη δημοτική αρχή Μικάλεφ και στη συνέχεια εμείς ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες που ήταν σε εκκρεμότητα. Σήμερα έχουμε τη χαρά να υπογράφουμε την κατασκευή του έργου, αφού κλείσαμε και το στάδιο των ενστάσεων. Στρατηγική μας είναι ο Φοίνικας με την παρακείμενη οικία Πετσάλη να γίνουν η καρδιά των πολιτιστικών εκδηλώσεων» δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής.


Το έργο θα εκτελεστεί με επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ενώ συντάκτης της μελέτης είναι ο κ. Τάκης Καρύδης, ο οποίος θα παρακολουθεί την πορεία του έργου και θα βοηθήσει το Δήμο Κέρκυρας.


«Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε κι άλλα έργα, που είναι στο τελικό στάδιο για ένταξη στο ΕΣΠΑ ενώ θα καταθέσουμε και τα τεχνικά δελτία για ένα ακόμη σημαντικό έργο, που είναι η Αγ. Αικατερίνη», δήλωσε τέλος ο κ. Τρεπεκλής.