Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δημοπρατείται ο υποσταθμός μέσης τάσης στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας»- Επισκευάστηκε το ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος και τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η Διοικητής της Υ.Π.Α κυρία Φ. Παπαδημητροπούλου απάντησε στην επιστολή του Περιφερειάρχη Σπυρίδωνα Σπύρου, με την οποία απαιτούσε την άμεση επίλυση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης στον εθνικό αερολιμένα, εξ αιτίας της μη σύνδεσης του νέου υποσταθμού.
Όπως αναφέρει στην επιστολή της η Διοικητής της Υ.Π.Α, εγκρίθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2011 από το Συμβούλιο Έργων Πολιτικής Αεροπορίας και....
 στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης – κατασκευής της διασύνδεσης με τον νέο υπερσύγχρονο υποσταθμό μέσης και χαμηλής τάσης, ο οποίος παραμένει ανενεργός για 4 ολόκληρα χρόνια. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 800.000 ευρώ.
Επίσης η Διοικητής της Υ.Π.Α ενημερώνει τον Περιφερειάρχη ότι επισκευάστηκε το ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, το οποίο υπέστη βλάβη πριν από λίγους μήνες και έχει τεθεί πλέον σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Ο Περιφερειάρχης Σπυρίδων Σπύρου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή και κυρίως, γιατί επιτέλους, έστω και μετά από 4 ολόκληρα χρόνια, θα γίνει η διασύνδεση με τον σύγχρονο υποσταθμό, γεγονός που θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του διεθνούς αερολιμένα «Ιωάννης Καποδίστριας», ακόμα και σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών συνθηκών.