Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΚΚΕ: Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, συμπόρευση με το ΚΚΕ για το μεγάλο λαϊκό μέτωπο της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία

Ο ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης. Χάλασε τα σχέδια της δικτατορίας να μεταμφιεστεί με την κυβέρνηση Μαρκεζίνη, κατέδειξε την αντίθεση του λαού και σήμανε την αρχή του τέλους της. Το δρόμο τον είχαν ανοίξει οι καταλήψεις της Νομικής τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου. Στο Πολυτεχνείο το 1973 ισχυρή και....
καθοριστική ήταν η συμμετοχή εργατών, με πρωτοπορία τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους νυχτερινούς μαθητές. Ο μαζικός ηρωισμός, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που κυριάρχησαν αποτελούν και σήμερα πηγή έμπνευσης για τη νεολαία και το λαό. Προσφέρονται για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.
Το 1967 η στρατιωτική χούντα για την επίτευξη των σχεδίων της αξιοποίησε τον αντικομμουνισμό τον οποίο κατοχύρωνε και το αστικό νομικό πλαίσιο που είχε θέσει εκτός νόμου το ΚΚΕ, και που το είχαν συνδιαμορφώσει τα αστικά κόμματα, συντηρητικά, κεντρώα κλπ. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε ότι ο αντικομμουνισμός είναι πάντα προπομπός για την περιστολή των αστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, για την επιβολή γενικότερων αντιλαϊκών μέτρων που βίαια πλήττουν τα συμφέροντα όλου του λαού.
Ο αιφνιδιασμός του λαϊκού κινήματος και η αδυναμία να αντιτάξει ισχυρή αντίσταση ώστε να ματαιώσει την επιβολή της δικτατορίας, αποδεικνύει ότι είναι αδήριτη ανάγκη για το λαό, προκειμένου να αντιμετωπίζει και να ματαιώνει αντιδραστικά σχέδια σε βάρος του, να είναι οπλισμένος με ένα οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, που έχει σταθερά στο στόχαστρό του την εξουσία των μονοπωλίων. Ότι είναι αναντικατάστατη δύναμη για την εργατική τάξη και το λαό οι ισχυρές οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Το ΚΚΕ είναι υπερήφανο γιατί κατάφερε με την ιστορική 12η Ολομέλεια της ΚΕ του 1968 να αποκρούσει το διαλυτικό οπορτουνιστικό «ευρωκομμουνιστικό» ρεύμα, να περιφρουρήσει τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά, να ανασυγκροτήσει τις παράνομες οργανώσεις του, να ιδρύσει την ΚΝΕ ώστε να έχει καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση του αντιδικτατορικού – αντιιμπεριαλιστικού λαϊκού κινήματος, στην παράνομη δράση, στη Νομική και στο Πολυτεχνείο. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν και αυτή τη φορά η δύναμη που προσέφερε τις περισσότερες θυσίες. Η ηρωική στάση χιλιάδων κομμουνιστών και κομμουνιστριών, μελών και οπαδών του ΚΚΕ, στην ανάκριση, στα βασανιστήρια και στα στρατοδικεία, στις φυλακές και τις εξορίες, τροφοδότησε την ηθική και ιδεολογική ανάταση του κινήματος, την πάλη ενάντια στη δικτατορία.
Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη το εργατικό λαϊκό κίνημα να υιοθετήσει πιο προωθημένα συνθήματα και στόχους από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού κινήματος.
Το ΚΚΕ σαλπίζει και μάχεται με όλες του τις δυνάμεις για να συγκροτηθεί η λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντιδραστικής αστικής συγκυβέρνησης της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, που οδηγεί το λαό στη φτώχεια, στην εξαθλίωση. Το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, η λαϊκή συμμαχία, μπορεί να εμποδίσει τα βάρβαρα μέτρα, να επιβάλλει εξελίξεις προς όφελος του λαού, μόνο αν έχει στόχο να ανατρέψει την εξουσία και την κυριαρχία των μονοπωλίων και να αποδεσμεύσει την Ελλάδα από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τους νέους και τις νέες σε συμπόρευση για να οργανώσουμε την καθημερινή λαϊκή πάλη και αντεπίθεση στα εργοστάσια, στις συνοικίες, στα σχολεία και στις σχολές. Να διαμορφώσουμε το μεγάλο ποτάμι της ανατροπής για τη λαϊκή εξουσία. Για να απορρίψει ο λαός τους εκβιασμούς, τις απειλές των κομμάτων και των μηχανισμών που υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα, να ξεμπερδεύει με τις αυταπάτες και τα ιδεολογήματα των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου». Ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί στα διλήμματα που του θέτουν «ευρώ ή δραχμή». Το συμφέρον του επιβάλλει να απαντήσει: Αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα διαγράψει το χρέος μονομερώς. Τα λεγόμενα πατριωτικά ή αντιμνημονιακά μέτωπα είναι παγίδες και αφοπλίζουν το εργατικό λαϊκό κίνημα. Μαζί με την τρόικα, την ΕΕ, το ΔΝΤ βρίσκονται όλα τα τμήματα της ελληνικής πλουτοκρατίας. Πατριωτισμός για το λαό σήμερα είναι να μετατρέψει σε δική του περιουσία τα μονοπώλια, να πάρει τις τύχες της χώρας και τις δικές του στα χέρια του. Καμιά κυβέρνηση, όποια σημαία κι αν σηκώνει, εθνικής σωτηρίας, αριστερής συνεργασίας κλπ, δεν μπορεί να γιατρέψει την καπιταλιστική κρίση, να απαλύνει τις συνέπειες για το λαό. Στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει σε βάρος του λαού η πλουτοκρατία, τα κόμματά της και οι διεθνείς της σύμμαχοι, ΕΕ και ΔΝΤ, ή βρίσκεσαι με τα μονοπώλια ή με το λαό για την ανατροπή της εξουσίας τους. Μέση λύση δεν υπάρχει.
Για να βάλει ο λαός τέλος στις θυσίες για την κερδοφορία, την κρίση, το χρέος της πλουτοκρατίας, να δυναμώσει το μέτωπο κατά της ΕΕ και της ευρωζώνης που γίνονται συνεχώς πιο επικίνδυνες στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης και της όξυνσης των αντιθέσεων. Ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας για το λαό μπορεί να γίνει μόνο με την μετατροπή των μονοπωλίων, του ορυκτού και φυσικού πλούτου σε λαϊκή κοινωνική ιδιοκτησία, την ανάπτυξή τους και την αξιοποίησή τους με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό λαϊκό έλεγχο.
Αυτός είναι ο δρόμος για να νικήσει ο λαός. Να έχει τη δική του καθοριστική συμβολή για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο για την ανατροπή του ιστορικά ξεπερασμένου και σάπιου καπιταλισμού.