Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΡΙΖΑ:ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Σήμερα, 38 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα συνθήματα της εξέγερσης γίνονται επίκαιρα όσο ποτέ. Η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-τρόικας-τραπεζιτών, σχεδιάζει την υλοποίηση ακόμα μιας βάρβαρης και αντεργατικής σειράς μέτρων που απορρέουν από τη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη.
Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί το νήμα που ενώνει το λαϊκό ξεσηκωμό, τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, την οργή που...
 γέμισε τις πλατείες και τους δρόμους, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις, τις δράσεις ανυπακοής και άρνησης υποταγής σε συνεχή άδικα χαράτσια σε βάρος του λαού, την αντίσταση της νεολαίας να παραδοθεί η παιδεία στα χέρια των ιδιωτικών εταιρειών, με τους αγώνες που έρχονται.


Το ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ επανέρχεται ως σύνθημα της εποχής μας. Σύνθημα αντίστασης στα σχέδια της μόνιμης λιτότητας και εξαθλίωσης, της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, της παράδοσης του δημόσιου πλούτου της χώρας, της κατάργησης των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων.


Το σύνθημα Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ μας ενώνει όλους, συμπυκνώνοντας το σύγχρονο μήνυμα του Πολυτεχνείου: την πιο πλατιά, μαζική, αγωνιστική λαϊκή αντεπίθεση για ανατροπή της βάρβαρης και σύγχρονης υποδούλωσης.


Ο κόσμος της εργασίας και το νεολαιίστικο κίνημα, τιμώντας τις παραδόσεις του λαού μας για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική χειραφέτηση, καλούνται να στείλουν, με τη μαζική παρουσία τους στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, μήνυμα ανατροπής της ανίερης μνημονιακής συμμαχίας.


Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας καλεί το λαό και τη νεολαία του νησιού μας σε μαζική, αγωνιστική συμμετοχή στην εκδήλωση των φοιτητών και των φορέων της Κέρκυρας, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 7 το βράδυ στο χώρο του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.


ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ


ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ