Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!!!- ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!

Οι μαθητικοί αγώνες φουντώνουν και στην Κέρκυρα. Οι μαθητές μας διεκδικούν το αυτονόητο: Το δικαίωμα στη ζωή, στη μόρφωση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε οποιαδήποτε μορφή μαθητικής κινητοποίησης που παίρνεται μέσα από συλλογικές διαδικασίες.
Η κυβέρνηση μιλάει για οργανωμένες μειοψηφίες, για υποκινητές, για «συγκεκριμένες κινήσεις και συγκεκριμένα σχολεία που κάνουν καταλήψεις». Χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τις χαμένες...
διδακτικές ώρες (συνέντευξη τύπου Ά. Διαμαντοπούλου 29/9/2011) και στέλνει εγκύκλιο για την «αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών» για να φοβίσει τους μαθητές.
Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που σπεύδει να λοιδορήσει οποιαδήποτε κινητοποίηση εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών.


Ποιος όμως στ’ αλήθεια κλείνει τα σχολεία; Δεν είναι η βάρβαρη πολιτική, που τους στερεί ακόμα και τα βιβλία; Που αφήνει τα σχολεία χωρίς χρήματα; Που δημιουργεί αμέτρητα προβλήματα στην καθημερινότητα των οικογενειών τους;


Η κυβέρνηση οργανώνει και καθοδηγεί την ανοιχτή τρομοκρατία και την καταστολή των μαθητικών αγώνων. Να ποιος δίνει τη γραμμή για να χτυπιούνται οι μαθητές μας: «Οι Διευθυντές οφείλουν αμέσως να ειδοποιούν τις αρχές γιατί οι καταλήψεις ενέχουν κινδύνους…Φυσικά, υπάρχουν και εκπαιδευτικοί οι οποίοι λήγουν τις καταλήψεις σε μία μέρα γιατί αναγνωρίζουν τη σημασία του μαθήματος…υπάρχουν Διευθυντές που δεν επιτρέπουν να γίνουν καταλήψεις στα σχολεία τους μπαίνουν μπροστά και ανοίγουν τα σχολεία» (συνέντευξη τύπου Ά. Διαμαντοπούλου 29/9/2011)!!!
Σαν έτοιμος από καιρό, ο γνωστός εισαγγελέας Τέντες με εγκύκλιο που απέστειλε χαρακτηρίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις «εγκλήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα και είναι αυτονόητη η παρέμβαση των αστυνομικών αρχών». Θέλει τους εκπαιδευτικούς να παίξουν το ρόλο του χαφιέ, αφού «πρέπει να ζητείται η συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου οι οποίοι κατά κανόνα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωτοστατούν στις καταλήψεις»!!! Απειλεί ακόμα και τους γονείς των μαθητών με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου!!!
Υπάρχουν διευθυντές σε σχολεία της Κέρκυρας (ελάχιστες εξαιρέσεις πρέπει να πούμε) που μετά την πίεση των ανωτέρω ζητάνε τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν στα συντονιστικά. Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να παίξουν το παιχνίδι της κυβέρνησης. Οι καθηγητές δεν βρίσκονται στα σχολεία απλά για να προσφέρουν γνώσεις αλλά διαπαιδαγωγούν τους μαθητές με τη στάση τους.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, όλους τους μηχανισμούς καταστολής, κρατικούς και μη:


Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας. Καμιά επίθεση σε μαθητή δεν θα μείνει αναπάντητη.
Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει πίσω οποιαδήποτε εγκύκλιο που τρομοκρατεί τους μαθητές. Να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.


Κανείς εκπαιδευτικός να μην τσιμπήσει στην άποψη που λέει οι «μαθητές είναι χαβαλέδες, η κατάληψη δεν είναι αγώνας, θέλουν να λουφάρουν, κάθε χρόνο τα ίδια κάνουν». Οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Τα παιδιά χτυπιόνται σήμερα από παντού, έχουν τη ΔΕΗ κομμένη, το χαρτζιλίκι ανύπαρκτο, τους γονείς τους άνεργους!!!


Οι μαθητές δεν έχουν ανάγκη υποκίνησης από κανέναν, μπορούν να αποφασίσουν αυτόβουλα τι θέλουν να κάνουν. Έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά μας.