Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΝΕ ΚΚΕ: Οργανωμένη εργατική-λαϊκή αντεπίθεση στα χαράτσια, τις απολύσεις και τη φτώχεια που καταδικάζουν το λαό και τη νεολαία!!!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των άλλων αστικών δυνάμεων, αλλά και με την άνευ προηγουμένου σύμπραξη των πανελλαδικών Μ.Μ.Ε., έχει εξαπολύσει μία ιδεολογική επίθεση στους εργαζόμενους, με στόχο να τρομοκρατήσει το λαό ώστε να αποδεχτεί να πληρώσει τα απανωτά χαράτσια, να αποδεχτεί τις απολύσεις και την ανεργία....
, τη φτώχεια και την ανέχεια.
Μοναδικός στόχος όλων αυτών είναι να συνεχίσουν να ενισχύουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες του λαού για να σωθεί το κεφάλαιο!
Η εργατική τάξη και γενικότερα ο εργαζόμενος λαός όχι μόνο δεν ευθύνεται για το χρέος και τα ελλείμματα, που δημιουργήθηκαν από τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που άρπαξε και συνεχίζει να αρπάζει η πλουτοκρατία, ούτε βέβαια έφαγε φράγκο μαζί με τον Πάγκαλο και την παρέα του.
Ο εργαζόμενος λαός μία ευθύνη έχει σήμερα. Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι στην συνολική επίθεση του κεφαλαίου που τον θέλει πάμφθηνο και αναλώσιμο για να μπορεί να αυξάνει την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη του, να αντιτάξει την οργανωμένη εργατική & λαϊκή αντίσταση, να προβάλει εμπόδια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, να οργανώσει την αντεπίθεσή του, να αμφισβητήσει την ίδια τη στρατηγική του κεφαλαίου, την ίδια την εξουσία του!
Η άρνηση σήμερα από πλατιά λαϊκά στρώματα να πληρώσουν τα χαράτσια, μέσα από αποφάσεις των εργατικών σωματείων, των αγροτικών συλλόγων, των συλλόγων ΕΒΕ αλλά και Λαϊκών Επιτροπών Δράσης και Αγώνα που στήνονται στις γειτονιές της πόλης και τα χωριά της Κέρκυρας, μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο πρακτικό βήμα στη γραμμή ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες του λαού για τη σταθερότητα της κυβέρνησης και της Ε.Ε.-Ευρωζώνης!
Όσο οι εργαζόμενοι και ο λαός θα πυκνώνουν τις γραμμές ενός τέτοιου αγώνα, όσο έμμεσα στην αρχή και πιο άμεσα στη συνέχεια θα αμφισβητούν το «δικαίωμα» των κεφαλαιοκρατών και του πολιτικού τους προσωπικού να αρπάζουν τον πλούτο που παράγουμε οι εργαζόμενοι με τη δουλειά μας, τόσο θα εμφανίζονται και οι δήθεν «φίλοι του λαού» που θα στοχεύουν στην υπονόμευση της οργανωμένης αντίστασης του λαού!
Θα επανεμφανίζονται από τη μια οι δήθεν αγανακτισμένοι που θα μοιράζουν το ίδιο ακριβώς κείμενο μία φορά ανυπόγραφο, τη δεύτερη φορά με υπογραφή «αγανακτισμένοι» και την τρίτη φορά ως η νεοδημοκρατική πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας!!!
Θα εμφανίζονται από την άλλη και ως «πρωτοβουλία αντίστασης φορέων και πολιτών Κέρκυρας» συναποτελούμενη από την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, τον Γιώργο Καλούδη επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Επτανησιακής Αναγέννησης», μέλους της πανελλαδικής γραμματείας του «Άρματος πολιτών» σήμερα και μέχρι χθες υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ!!! Από κοντά να πρωτοστατεί στην παραπάνω πρωτοβουλία και ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, που για άλλη μία φορά τρέχει να μοιράσει με τη συμμετοχή του «αριστερά» πιστοποιητικά στους παραπάνω. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει σοβαρή ευθύνη για το ότι κυριολεκτικά σκορπίζει αυταπάτες στο λαό της Κέρκυρας, πως τάχα με τις δηλώσεις «άρνησης πληρωμής» ή «ρητής επιφύλαξης» καθαρίζει από τα χαράτσια. Στη θέση του οργανωμένου συλλογικού και μαζικού πολιτικού αγώνα, αντιπαραβάλλουν την ατομική στάση του καθενός μέσα από υποτίθεται νομικίστικες «διεκδικήσεις». Όποιος σήμερα αντί για πολιτική μάχη που πρέπει να δώσουμε οι εργαζόμενοι μιλά για δικαστικές μάχες ανοίγει πράξη και μία επικίνδυνη ατραπό για τα συμφέροντα μας. Αυτήν του τα αναγνωρίσουμε σήμερα στα αστικά δικαστήρια, το δικαίωμα να δικάσουν και πιθανότατα να απορρίψουν τις όποιες προσφυγές ενάντια στα μέτρα, άρα και την αποδοχή αύριο από μεριάς του λαού της υποχρέωσης να πληρώσει τα χαράτσια!!! Είναι οι ίδιες δυνάμεις που όπως χρόνια τώρα, έτσι και τώρα υπόσχονται στους εργαζόμενους και το λαό ότι αυτοί θα του φτιάξουν ομελέτες, χωρίς να χρειαστούν να σπάσουν αυγά». Όλοι αυτοί που σήμερα μιλάνε για την υπεράσπιση του ελληνικού Συντάγματος, είναι οι ίδιες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, που όλα τα προηγούμενα χρόνια υπερψήφιζαν με τα τέσσερα όλες τις συμφωνίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ενώ έχουν αποδεχτεί και συνεχίζουν να αποδέχονται ότι το λεγόμενο ευρωπαϊκό «δίκαιο» είναι πάνω από το ελληνικό δίκαιο, δηλαδή ότι το ελληνικό Σύνταγμα αποτελεί μία κουρελού όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, να κτυπηθεί αλύπητα ο λαός μας!
Το «Αιδώς υποκριταί και φαρισαίοι» είναι λίγο μπροστά στο θράσος αυτών που χρόνια τώρα νιώθουν ως ύψιστο χρέος και αποστολή τους την υπονόμευση και την ενσωμάτωση των εργατικών και Λαϊκών αγώνων.
Να ξέρουν όμως πως ισχύει και το «έχουν γνώση οι φύλακες», πως οι εργαζόμενοι τους ξέρουν καλά και το ρόλο που έπαιξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, συνδιοικώντας την Κέρκυρα, υπονομεύοντας από κοινού τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες στην Κέρκυρα!


Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες μια λύση έχουν κι αυτή δεν είναι άλλη από την κατάργηση των μέτρων στην πράξη.
Μαζική και οργανωμένη άρνηση πληρωμών.