Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κέρκυρας- Θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα (παιδιά σιγά τις αποφασάρες ε...)

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας και έλαβε μεταξύ άλλων τις εξής αποφάσεις:
1. Για την υποβολή αίτησης παραχώρησης στο Δήμο Κέρκυρας από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του οικοπέδου του πρώην Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κέρκυρας.
Ο εισηγητής του θέματος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών....
Υπηρεσιών Σπύρου Μωραΐτη ενημέρωσε το Σώμα ότι από τον Ιούνιο, και αφού είχαν προηγηθεί διερευνητικές συζητήσεις του Δήμαρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή, εστάλη επιστολή στο Υπουργείο Υγείας για την παραχώρηση του οικοπέδου και του κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου. Ο Δήμος σκοπεύει την ενοποίηση του χώρου με το Λόφο Αβράμη και την συνολική ανάπλαση της περιοχής, η οποία θα φιλοξενήσει χρήσεις κοινωνικής πρόνοιας, αναψυχής και υποβοηθητικά χώρο στάθμευσης. «Η έκταση που προκύπτει συνολικά είναι περίπου 50 στρέμματα και θα προβούμε στην ανάπλαση της περιοχής προς όφελος της ανάπτυξης του δυτικού μέρους της πόλης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραΐτης.
«Σήμερα προχωράμε ώστε ο Δήμος να πάρει το οικόπεδο, γιατί στο παρελθόν είχαν ληφθεί αποφάσεις αλλά έμεναν στα χαρτιά» τόνισε και ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση του Δήμου υπερίσχυσε άλλων καθώς ήταν τεκμηριωμένη και σοβαρή.
Στη συζήτηση το λόγο έλαβε και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων κ. Μποζίκης ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να εξετάσει το αίτημα των υπαλλήλων Αστυνομίας και Πυροσβεστικής να στεγαστούν εκεί οι υπηρεσίες τους.
Τελικά και μετά από μακρά συζήτηση, όπου τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το Σώμα υπερψήφισε την εισήγηση του κ. Μωραΐτη.
Αρνητικά ψήφισαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που κατέθεσαν δική τους πρόταση να παραμείνει το οικόπεδο και το κτίριο στο Υπουργείο Υγείας και να διεκδικηθούν στη συνέχεια χρήσεις Κέντρου Υγείας αστικού τύπου, δομή πρόνοιας Χρονίως Πασχόντων κ.α.


2. Ομόφωνα ψηφίστηκαν τα εξής θέματα: σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας της ΠΙΝ για την ολοκλήρωση των έργων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, έγκριση της τροποποιημένης προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και έγκριση για την εκπόνηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο «Μεταφορά και βιολόγηση λυμάτων Δήμου Κορισσίων», αποδοχή της μελέτης τροποποίησης της χωροθέτησης του έργου «Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Πεντατίου» καθώς και σειρά υπηρεσιακών και τεχνικών ζητημάτων, ενώ λόγω του προχωρημένου της ώρας το συμβούλιο διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 6.30μ.μ. με τα υπόλοιπα θέματα, όπως για τις εξελίξεις για το Μουσείο Τυπογραφίας, τα φράγματα και την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας.