Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝ:Η παρούσα Βουλή δεν έχει καμία νομιμοποίηση να επικυρώσει αυτή τη συμφωνία υποτέλειας και υποταγής της χώρας

Οι συνέπειες των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής θα είναι για τη χώρα μας ακόμα πιο επώδυνες, ακόμα χειρότερες από τα Μνημόνια 1 και 2.
Θα φέρουν:
• Νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα (στο όνομα της δημιουργίας πρωτογενών πλεονασμάτων) και στον ιδιωτικό τομέα (στο όνομα της ανταγωνιστικότητας).
• Νέες μεγάλες μειώσεις συντάξεων. Η παροχή εγγυήσεων που...
αποφασίστηκε χθες αφορά αποκλειστικά τις τράπεζες. Ούτε λέξη για τα ασφαλιστικά ταμεία.
• Νέα ακόμη πιο σκληρή επιτροπεία και εποπτεία. Ακόμα πιο ωμή διακυβέρνηση της χώρας από τους δανειστές.
• Για τουλάχιστον δέκα χρόνια η Ελλάδα θα μείνει σε καραντίνα και εκτός αγορών.
• Ιδιωτικοποιήσεις «όσο-όσο» και «όπως-όπως» υπό διεθνή εποπτεία και επιτροπεία.


Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται όχι απλά σαν άβουλος θεατής των αποφάσεων που παίρνονται για μας χωρίς εμάς, αλλά σαν πειθήνιο όργανο και εκτελεστής.


Πανηγυρίζει γι' άλλη μια ότι "μας έσωσε"! Όπως "μας έσωσε" με την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ, με τα Μνημόνια, με το Μεσοπρόθεσμο, με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, με το Πολυνομοσχέδιο.


Παρέδωσε τη χώρα στους δανειστές, εκχώρησε την εθνική μας κυριαρχία, βύθισε την κοινωνία στη φτώχεια και την απελπισία, και το αποτέλεσμα ποιό είναι; Παρέλαβε χρέος 120% του ΑΕΠ, κατάφερε με τη διετή μνημονιακή πολιτική να το φέρει στο 160%, και τώρα μας λένε ότι το 2020 θα ξαναγυρίσουμε στο 120%! Ενώ στο μεταξύ έχουν ρημάξει και εκχωρήσει τα πάντα!


Εν κατακλείδι: Στόχος των αντιδραστικών πολιτικών δεν είναι η χαλιναγώγηση του δημόσιου χρέους, αλλά η καθυπόταξη των εργαζομένων και της κοινωνίας στα συμφέροντα του κεφαλαίου και των τραπεζών.


Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη για τη χώρα και τον ελληνικό λαό.


Η παρούσα Βουλή δεν έχει καμία νομιμοποίηση, ούτε με 120 ούτε με 180 βουλευτές, να επικυρώσει αυτή τη συμφωνία υποτέλειας και υποταγής της χώρας στους ξένους επικυρίαρχους, αυτό το σφαγιασμό της κοινωνίας, των κοινωνικών δικαιωμάτων, των εργαζομένων, των ασφαλιστικών μας ταμείων.


Είναι εθνική ανάγκη η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, η άμεση προκήρυξη εκλογών.