Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο Κυβερνήτης του καταδρομικού USF – MONTERREI και ο Ναυτικός Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Ο Κυβερνήτης του καταδρομικού USF – MONTERREI του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού, James Kilby και ο Ναυτικός Ακόλουθος της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα, Jonathan Schartz, επισκέφτηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, για να τον προσκαλέσουν και επίσημα στη δεξίωση που θα δώσουν το βράδυ προς τιμή των τοπικών αρχών.
Στη σύντομη συνομιλία που ακολούθησε, ο Κυβερνήτης, James Kilby, μετά από ερωτήσεις του Περιφερειάρχη, διευκρίνισε ότι το πολεμικό πλοίο USF – MONTERREI έφτασε στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο ξεκούρασης...
του πληρώματος, τμήμα του οποίου θα μεταβεί στη συνέχεια στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ δε σχετίζεται με τις πρόσφατες επεμβάσεις του ΝΑΤΟ που έγιναν στη Λιβύη.
Η επίσκεψη του καταδρομικού στην Κέρκυρα έγινε, επίσης, στο πλαίσιο διερεύνησης της δυνατότητας να επισκεφτούν το νησί και άλλα πολεμικά πλοία του αμερικάνικου στόλου.
«Το γεγονός ότι μας στηρίξατε, ως Χώρα, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», είπε ο κ. Σπύρου απευθυνόμενους τόσο στον Κυβερνήτη όσο και στο Ναυτικό Ακόλουθο, «έκανε τους Έλληνες να σας συμπαθήσουν, ωστόσο», πρόσθεσε, «σήμερα θεωρείστε μια υπερδύναμη και πολλά από τα γεγονότα που «θυμώνουν» τους Έλληνες σχετίζονται με πολέμους στους οποίους συμμετέχετε».
«Θέλουμε», τόνισε ο Περιφερειάρχης, «την Ειρήνη σε όλο τον κόσμο και στη Μεσόγειο που υπάρχει κρίση και καλό είναι αυτό να γίνεται μέσω της Διπλωματίας και όχι με πολέμους».
Στο τέλος της συζήτησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και από τις δυο πλευρές, με την επεξήγηση του Περιφερειάρχη ότι «Πατριάρχης» του Ιονίου χώρου είναι ο πολυταξιδευτής Οδυσσέας, για να «εισπράξει» από τον Κυβερνήτη «ότι ο Οδυσσέας είναι γνωστός παγκοσμίως».