Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Το ΚΚΕ για την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας

Την Τρίτη 09 Αυγούστου αντιπροσωπεία της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Σαμοΐλη Σπύρο και Κουλούρη Γιώργο επισκέφτηκαν τους εργαζόμενους στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις επειδή είναι απλήρωτοι από τον Φλεβάρη.
Συζήτησαν τα προβλήματα της Ένωσης και κυρίως την αδυναμία να πληρώσει τους...
 15 εργαζόμενους σε αυτήν.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αφού τόνισε την έμπρακτη και διαχρονική συμπαράσταση της στα προβλήματα των εργαζομένων σ’ αυτήν επεσήμανε ότι ο οικονομικός στραγγαλισμός που υφίσταται η Ένωση της Κέρκυρας είναι αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής στον πρωτογενή τομέα που από κοινού ακολούθησαν και ακολουθούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με την ΕΕ.
Είναι η εφαρμογή της ΚΑΠ που έχει οδηγήσει στην συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, ξεκληρίζει τους αγρότες από την γη αφού απαξιώνεται το αγροτικό εισόδημα και πετσοκόβονται οι επιδοτήσεις.
Αυτή η πολιτική που έχει σαν στόχο να μετατρέψει τις ενώσεις και τους συνεταιρισμούς σε επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με τη λογική της ελεύθερης αγοράς, δηλαδή τη λογική του κέρδους.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ καταδίκασε το πρόστιμο των 500.000 ευρώ που επιβλήθηκε στη ένωση από το ίδιο το κράτος γιατί δεν πλήρωσε τον φόρο ακίνητης περιουσίας και ζήτησε το πάγωμά του για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.