Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ Δ/ΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κύριοι
Η υπομονή των εργαζομένων στα ξενοδοχεία έχει εξαντληθεί!
Η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων και των επιδομάτων σε αρκετές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχει γίνει σύστημα. Οι δικαιολογίες πλέον δεν έχουν καμμία βάση και στις περισσότερες των περιπτώσεων μοιάζουν με φαρσοκωμωδία.
Οι πελάτες στοιβάζονται σε 3κλινα και 4κλινα δωμάτια για να εξυπηρετηθούν οι...
 ανάγκες του οverbooking , ενώ τα έσοδα των ξενοδοχείων γνωρίζουμε καλά ότι αυξήθηκαν φέτος εντυπωσιακά και ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία που οφείλουν στους εργαζόμενους.
Η μείωση του εξειδικευμένου προσωπικού , η εντατικοποίηση της δουλειάς και η πρόσληψη δήθεν σπουδαστών με συμβάσεις γαλέρας έχει υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και έχει ξεμπερδέψει τους εργαζόμενους. Οι παραβιάσεις των συμβάσεων και της εργατικής νομοθεσίας είναι μόνιμο μέλημα των λογιστηρίων και των υπευθύνων προσωπικού.
Οι κίνδυνοι για εργατικά ατυχήματα βρίσκονται σε αυξημένο επίπεδο λόγω της πλημμελούς λήψης μέτρων προστασίας σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες.
Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η παιδαριώδης εμμονή της Ένωσης Ξενοδόχων να υποκινεί τα μέλη της σε οργανωμένη παραβίαση του νόμου με την μη εφαρμογή της Δ.Α 55/2009 η οποία έχει κηρυχτεί υποχρεωτική και για την οποία η Ένωση Ξενοδόχων έχει ΗΤΤΗΘΕΙ δύο φορές στα δικαστήρια.
Επειδή λοιπόν η υπομονή έχει εξαντληθεί και η οργή ξεχειλίζει , σας καλούμε όπως μέχρι τις 10 Αυγούστου έχετε:
Α) Εξοφλήσει πλήρως όλους τους οφειλόμενους μισθούς , επιδόματα , τοπικό επίδομα 150 ευρώ (2010), προσαύξηση 75% της 11ης Αυγούστου (2010).
Β) Διορθώσει τις μισθοδοσίες που έχετε καταβάλλει πετσοκομμένες .
Γ) Πληρώσει τα δεδουλευμένα ρεπό και υπερωρίες.
Δ) Καταβάλλει στο Σωματείο τις εισφορές των εργαζομένων όπως προβλέπει
η Δ.Α. 55/2009 χωρίς παράνομες παρεμβάσεις των στελεχών.
Ε) Ασφαλίσει και πληρώσει κανονικά σύμφωνα με την σύμβαση
τους ψευτοσπουδαστές που απασχολείτε για μισό ξεροκόμματο.
Στ) Έχετε προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό για αναβάθμιση των υπηρεσιών, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ασφάλεια εργαζομένων και πελατών.
Σε κάθε περίπτωση ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων το επόμενο διάστημα θα προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις για την αντιμετώπιση των παραπάνω εφόσον οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχίζουν να παρανομούν.