Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Μελέτη σκοπιμότητας για εξεύρεση μεθόδου επεξεργασίας αποβλήτων ελαιοτριβείων (σ.σ. άντε ξανά από την αρχή....)

Η διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων αποτελεί ένα ζήτημα εξαιρετικά σημαντικό και αφορά όλους τους Κερκυραίους αφού σχετίζεται άμεσα τόσο με την λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό των ελαιοτριβείων όσο και με την προστασία του περιβάλλοντος και κατ΄ επέκταση την αναβάθμιση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος.
Για το σοβαρό αυτό πρόβλημα η Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελα...
Γκερέκου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο τον Ελαιοτριβείων Κέρκυρας κ. Σωκράτη Κρητικό τον οποίο και ενημέρωσε για την έγκριση από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης του πόσου των 15.000 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας σχετικά με την ανεύρεση του καλύτερου τρόπου επεξεργασίας των απόβλητων των ελαιουργιών της Κέρκυρας.
Πρόκειται όπως δήλωσε η κ. Γκερέκου, για το πρώτο απαραίτητο βήμα το οποίο θα μας δώσει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα επιτρέψουν να καθορίσουμε την περαιτέρω πολιτική μας στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων. Από την πλευρά του ο κ. Κρητικός ευχαρίστησε την κ. Γκερέκου για την καθοριστική συμβολή της στην έγκριση αυτού του ποσού, επισημαίνοντας πως είναι ανάγκη να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας ώστε να δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Κερκυραίοι ελαιοτριβείς.