Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΚΕ

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου, την απάντηση του Προέδρου του ΟΛΚΕ και κυρίως τους σχολιασμούς που ακολούθησαν από ορισμένα τοπικά ΜΜΕ, θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι:...
Η βούληση μας ήταν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον ΟΛΚΕ να αντιμετωπιστεί διοικητικά εντός της δικαιοδοσίας του Υπουργείου.
Γι’αυτό μέχρι τώρα δεν είχαμε μιλήσει εκτός των οργάνων του ΟΛΚΕ.
Όμως, οι δημόσιες δηλώσεις του Διευθύνοντα και οι στοχευμένες, συκοφαντικές προς εμάς διαρροές, μας υποχρεώνουν να απαντήσουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Το πρόβλημα που υπάρχει μεταξύ των υπογραφόντων και του Διευθύνοντα αφορά την εκτέλεση κατηγορίας έργων που έγιναν με κατατμήσεις και απ’ ευθείας αναθέσεις. Σταθερή και πάγια θέση μας είναι ότι όλα τα έργα πρέπει να εκτελούνται χωρίς κατατμήσεις, με ενιαίο προγραμματισμό και να διαχειρίζονται με συνθήκες πλήρους διαφάνειας.


Η διαφωνία μας έχει κατατεθεί στα Διοικητικά Συμβούλια από το Μάρτιο και έχει αποτυπωθεί σε αναφορά που έχουμε στείλει στο αρμόδιο Υπουργείο για θέματα ναυτιλίας, από το οποίο περιμένουμε απαντήσεις. Μέχρι τότε, ο ΟΛΚΕ λειτουργεί απρόσκοπτα, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο του καταστατικού και του κανονισμού λειτουργίας, στα οποία αποτυπώνονται ξεκάθαρα οι αρμοδιότητες, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις όλων των οργάνων διοίκησης.


Οποιαδήποτε άλλα «σχόλια» για το Δ.Σ. σχετικά με υποκινούμενα κέντρα, πολιτικά γραφεία, συνδιοικήσεις, εσωκομματικές τριβές κ.α. δηλώνουμε ότι είναι ψευδή, συκοφαντικά και το μόνο που κάνουν είναι να αποκαλύπτουν τις προθέσεις και τους ρόλους αυτών που τα υιοθετούν.


Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση μας να διασφαλίσουμε τη λειτουργία του ΟΛΚΕ με συνθήκες νομιμότητας και πλήρους διαφάνειας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, χωρίς να μας ενδιαφέρουν οι ατεκμηρίωτοι και μονόπλευροι σχολιασμοί, από όποιο κέντρο ανακοινώνονται ή εκπορεύονται.


Χρήστος Τζουβελέκης
Μαθηματικός- Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΛΚΕ
Γεώργιος Χονδρογιάννης
Οικονομολόγος-Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας
Αθηνά Κουλούρη
Οικονομολόγος
Άλκης Μπαλατσινός
Πολιτικός Μηχανικός
Χρήστος Σιμώνης
Πολιτικός Μηχανικός
Αικατερίνη Αθανασίου
Επιχειρηματίας-Πρόεδρος Ναυτιλιακών Πρακτώρων