Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Έναρξη κατασκηνωτικής περιόδου- Τρία κατασκηνωτικά προγράμματα από το Δήμο Κερκυραίων

Α) Από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011 λειτουργεί Γραφείο Δημοτικών Κατασκηνώσεων, στο ισόγειο του Δημαρχείου (Σαν Τζιάκομο), για τη διευκόλυνση του κοινού ενόψει της έναρξης της κατασκηνωτικής περιόδου 2011.
Θα λειτουργήσουν τρεις κατασκηνωτικές περίοδοι:...
1. Α’ Παιδική 1/8 – 7/8 (παιδιά 7 – 9 ετών)
2. Β’ Παιδική 9/8 – 16/8 (παιδιά 7 – 9 ετών)
3. Γ’ Παιδική 19/8 – 26/8 (παιδιά 10 – 12 ετών).


Β) Ο Δήμος Κέρκυρας ανέλαβε επίσης την λειτουργία και διοργάνωση των Παιδικών Κατασκηνώσεων, έχοντας εγκαίρως προβλέψει τη διευθέτηση του ζητήματος που προέκυψε μετά την σχετική απόφαση του υπουργείου, βάσει της οποίας η αρμοδιότητα περνάει στους Δήμους της χώρας.
Η λειτουργία των Παιδικών Κατασκηνώσεων «Σταμάτιος Δεσύλλας» του κρατικού προγράμματος στα Γουβιά θα περιλαμβάνει και 15νθημερο κατασκηνωτικό πρόγραμμα για ΑμΕΑ.
Γ) Ο Δήμος Κέρκυρας στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής του πολιτικής πρόκειται να υλοποιήσει το «πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης» στο Διεθνές Κατασκηνωτικό Κέντρο στο Βίδο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι αφενός η εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων όσο και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Κατανοώντας την έλλειψη ελεύθερου χρόνου που απασχολεί τους εργαζόμενους γονείς και ανταποκρινόμενος στην επίλυση ενός σοβαρού κοινωνικού προβλήματος, αποφάσισε την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.
Απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας, που θα λάβουν μέρος σε κοινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων μορφωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, το οποίο περιλαμβάνει αθλητικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, περιβαλλοντικές – πολιτιστικές περιηγήσεις κ.α.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 1η Αυγούστου έως την 27η Αυγούστου. Ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή. Ώρες λειτουργίας: 8πμ. – 3μ.μ.
Η επιλογή των παιδιών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα γίνει με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια (εφόσον ο αριθμός είναι μεγαλύτερος της δυνατότητας φιλοξενίας).




Οι αιτήσεις και για τα τρία προγράμματα θα κατατίθενται στο αρμόδιο γραφείο, στο ισόγειο του Δημαρχείου (Σαν Τζιάκομο). Για εγγραφές και περισσότερες λεπτομέρειες οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να απευθύνονται και στο τηλέφωνο 2661.023056 (αρμόδιος υπάλληλος Γ. Γραμμένος).