Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

… Για τους αδαείς.

Του Χρυσόστομου Μπούκα

Δημοσιοποιήθηκε χθες με χαρά θα έλεγα, ότι το Νοσοκομείο μας εντάχθηκε στην Τρίτη ζώνη και έτσι κάθε γιατρός του Νοσοκομείου μας θα.. μπορεί να εφημερεύσει έντεκα (-11-) μέρες το μήνα!
Πίστευα ότι οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο, επεξεργάζονται τα θέματα, έχουν....
βαθειά γνώση των προβλημάτων για να είναι σε θέση να διεκδικήσουν για τον τόπο εκείνα που δικαιούνται οι δύσμοιροι πολίτες.
Δημόσια λοιπόν πρέπει να τονίσω: στην πρώτη ζώνη κάθε γιατρός εφημερεύει περίπου τρεις φορές το μήνα, κάτι που σημαίνει με απλά λόγια ότι υπάρχει πληθώρα ιατρών στις Κλινικές, στην δεύτερη ζώνη εφημερεύει πέντε φορές το μήνα, δηλαδή γιατροί λιγότεροι από αυτούς των Νοσοκομείων της πρώτης ζώνης. Τέλος στην Τρίτη ζώνη εφημερίες εφτά και πλέον γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν γιατροί στις Κλινικές!


Αντί λοιπόν αυτό να αποτελέσει επιχείρημα για διεκδίκηση γιατρών, μας ανακοινώνεται με.. ικανοποίηση ότι στερούμαστε ιατρών. Τόση ασχετοσύνη επικίνδυνη για τα συμφέροντα του τόπου.


Εξάλλου και αισθητικά αν αναλύσεις την “τρίτη ζώνη” παραπέμπει σε decadence!


Αντί να παλέψει και να διεκδικήσει την πρώτη ζώνη, πάλεψε την.. τρίτη ζώνη και τα.. κατάφερε! Δεν υπάρχει κατώτερη βαθμίδα. Διαφορετικά θα το.. διεκδικούσε και αυτό!


Άλλο που μας ανακοινώθηκε με περισσή ευχαρίστηση είναι ότι υπάρχει σκέψη το Αιμοδυναμικό Τμήμα του Νοσοκομείου να ενταχθεί(:) στο.. ΕΣΠΑ!!!


Μετά από αυτό το επιχείρημα καταρρέω!


Έχω να συμπληρώσω την πρόταση:


Οι καρδιοπαθείς να ενταχθούν στα.. Τομεακά Προγράμματα!


Θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου!