Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Αποφάσεις και ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κατά την πρώτη ημέρα συνεδρίασης το Περιφερειακό Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη για την πορεία του ΕΣΠΑ και για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Στη συνέχεια το σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία την κατανομή του υπόλοιπου των πιστώσεν των Κ.ΑΠ., ενώ επίσης κατά πλειοψηφία ενέκρινε την εισήγηση του Περιφερειακού Συμβούλου, Φώτη Τσίπη, για τη δημιουργία...
Ενιαίας Περιφερειακής Υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Τέλος, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση για την προστασία του σπάνιου δασικού οικοσυστήματος «ΕΡΗΜΙΤΗΣ» και των τριών παράκτιων λιμνών Άκολη, Βρωμολίμνη και Σαβούρα, που βρίσκονται εντός των ορίων του πρώην Δήμου Κασσωπαίων, στη Β.Α. Κέρκυρα.


Αποφάσεις της συνεδρίασης 24 Ιουλίου


• Τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης το σώμα, και αφού προηγουμένως είχε αποχωρήσει η μειοψηφία, ενέκρινε την τροποποίηση ορισμού υπολόγων για τους λογαριασμούς τους Π.Ι.Ν. Το θέμα εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, ο οποίος τόνισε μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικά ότι «και για 1 ευρώ θα απαιτείται η υπογραφή δύο υπολόγων».
• Το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την έγκριση δεύτερης τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Π.Ι.Ν, το οποίο θέμα εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης και εγκρίθηκε από το σώμα.
• Εγκρίθηκε επίσης και η γνωμοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά τη λειτουργία γηπέδου γκολφ στο Λιβάδι Ρόπα.
• Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης την προγραμματική σύμβαση για τον καθαρισμό και εξωραϊσμό των δημοτικών επαρχιακών οδών της Ζακύνθου.
• Εγκρίθηκε επίσης η τροποποίηση της υπάρχουσας μελέτης και αποπεράτωσης του κτιρίου μουσικού Ωδείου στον Άγιο Κήρυκα στη Ζάκυνθο.
• Το 6ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Λευκάδα) απεσύρθη και θα έρθει στην προσεχή συνεδρίαση.
• Και το 7ο θέμα για την έγκριση παραχώρησης στην ΟΣΚ Α.Ε ακινήτου ιδιοκτησίας της Π.Ι.Ν για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος αναβλήθηκε η συζήτηση για την προσεχή συνεδρίαση.
• Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη χορήγηση άδειας για την άσκηση τουριστικών πλόων σε 7 λεμβούχους της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και την αποδοχή παραχώρησης στην Π.Ι.Ν, ακινήτου του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας στην περιοχή της Λάσσης στην Κεφαλονιά.
• Δε συζητήθηκε το 10ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε τη Γενική Συνέλευση της ΕΤΙΝ, αφού ο εισηγητής είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.


Αποφάσεις για προ ημερήσιας διάταξης θέματα


Εκτός ημερήσιας διάταξης το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να συζητηθεί το θέμα των ανεμογεννητριών στην προσεχή συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, μέσα στον Αύγουστο.


Τιμή στον αθλητή Σπ. Γιαννιώτη και ομάδα πόλο Κεφαλονιάς


Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να τιμήσει τον κολυμβητή Σπύρο Γιαννιώτη, για τις μεγάλες τους επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10.000 μέτρα και το αργυρό στα 5.000 χιλιάδες μέτρα.


Επίσης, αποφάσισε να τιμηθεί η ομάδα υδατοσφαίρισης της Κεφαλονιάς, για την άνοδό της - για πρώτη φορά - στην Α1 εθνική κατηγορία.


Εκτός ημερήσιας διάταξης αποφάσισε, όπως καταταχθούν ως μόνιμοι υπάλληλοι στην Π.Ι.Ν οι τρεις εργαζόμενοι στην ΑΕΝΑΚ, η οποία, σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του Π.Σ, βαίνει προς λύση και εκκαθάριση.


Ψήφισμα για τους αυτοκινητιστές


Με ψήφισμά του, το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο πέρασε κατά πλειοψηφία, τάχθηκε αλληλέγγυο στα αιτήματα των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, καθώς επίσης κατά πλειοψηφία ενέκρινε το ψήφισμα για τη μη συνένωση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας με το Γενικό Νοσοκομείο.
Ενέκρινε επίσης το ψήφισμα για τη μη συγχώνευση των Α! και Β! Δ.Ο.Υ.
Με 20 ψήφους υπέρ και 7 αποχές, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης το ψήφισμα για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Προς ημερησίας διάταξης το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, την συνδιοργάνωση για τη διεξαγωγή των φθινοπωρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και τη συνδιοργάνωση για την 23η διεθνή ιστιοπλοϊκή εβδομάδα Ιονίου από τις 5 μέχρι τις 7 Αυγούστου στη Λευκάδα.