Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Περί της αποχωρήσεως της παράταξης Μπεριάτου από το ΠΣ

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου οφείλει να είναι θεματοφύλακας του κύρους και της δημοκρατικής λειτουργίας του κορυφαίου πολιτικού οργάνου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Ο τρόπος με τον οποίο ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου διεύθυνε χθες και προχθές τις εργασίες του, ο τρόπος που ο κ. Χρήστος Άνθης με την συναίνεση του κ.....
Περιφερειάρχη εισήγαγε- ως μη όφειλε- πρόταση ψηφίσματος για την καταδίκη των Συμβουλίων επιλογής των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επίσης ο τρόπος άσκησης των καθηκόντων του κατά την συζήτηση του θέματος της έγκρισης από το Π. Σ. της παραχώρησης εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς- Ιθάκης κ. Σ. Κουρή προς εταιρία συνεργαζόμενη με την ΠΑ. ΣΕ. ΓΕ. Σ. δημόσιου χώρου για την συλλογή αιτήσεων των αγροτών για επιδότηση, καθώς και ο αδόκιμος τρόπος καταμέτρησης των ψήφων και έκδοσης του αποτελέσματος, θεωρούμε ότι δεν συνάδει προς τις παραπάνω αρχές.
Αυτό εξανάγκασε την Παράταξή μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ν΄ αποχωρήσει από την συνεδρίαση του Π. Σ. θεωρώντας ότι υπάρχει ζήτημα εύρυθμης, αποτελεσματικής και δημοκρατικής διεύθυνσης του Π. Σ. ενώ ταυτόχρονα με τέτοια λειτουργία πλήττεται το κύρος του κορυφαίου πολιτικού όργάνου της Π. Ι. Ν. και απαξιώνεται στη συνείδηση του επτανησιακού λαού.
Το ίδιο έπραξαν όλες οι Παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Απαράδεκτες τέλος θεωρούμε τις αιχμές που άφησαν σε τοπικά Μ.Μ.Ε. , οι κ. κ. Σπύρου και Άνθης σε βάρος των συμβούλων που αποχώρησαν, ότι δήθεν έφυγαν γιατί ήταν αργά ή ότι ήθελαν να διασκεδάσουν… ενώ πολύ καλά γνωρίζουν ότι αγόγγυστα συμμετέχουν στις 12ωρες και πλέον συνεδριάσεις του οργάνου. Με τέτοιες όμως προσβλητικές αναφορές που εγγίζουν τα όρια της πολιτικής διαβολής, ευτελίζεται το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης και απαξιώνεται ακόμα περισσότερο το πολιτικό προσωπικό του τόπου. Την αποκλειστική ευθύνη γιαυτό φέρουν αυτοί που τις κατασκευάζουν και τις διατυπώνουν. Υπό την έννοια αυτή είναι υπόλογοι απέναντι στο λαό.