Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Καταγγελία της ΔΑΠ ΝΔΦΚ του ΤΑΒ

Στις 16-05-2011, στην αίθουσα του Τμήματος Αρχειονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου η παράταξη της ΠΑΣΠ, χρησιμοποιώντας τακτικές που θυμίζουν “άλλες εποχές”, δεν δέχτηκε το νόμιμο ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προφασιζόμενη αιτιολογίες που ούτε αναφέρονται στο καταστατικό του Συλλόγου Φοιτητών αλλά και ούτε υφίστανται σε κανένα σύλλογο φοιτητών ανά την Ελλάδα. Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι να...
 φιμώσει την φωνή των φοιτητών και να φέρει αποτελέσματα που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική θέληση και βούληση των φοιτητών του Τμήματος Αρχειονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Πιο συγκεκριμένα το πρωί η εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατέθεσε εμπρόθεσμα ψηφοδέλτιο στην εφορευτική επιτροπή του συλλόγου φοιτητών του τμήματος Αρχειονομίας, για τις επικείμενες φοιτητικές εκλογές της 18ης ΜΑΪΟΥ. Η πρώτη αντίδραση της ΠΑΣΠ, που έχει και την πλειοψηφία της Εφορευτικής Επιτροπής, ήρθε με την πρόφαση ότι το ψηφοδέλτιο δεν κατατέθηκε από τον ίδιο τον υποψήφιο αλλά από άλλο εκπρόσωπο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κάτι το οποίο ούτε είναι υποχρεωτικό αλλά και δεν υφίσταται βάση του καταστατικού του Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος. Στη συνέχεια ζητήθηκαν, παρανόμως και αντικαταστατικά, η ταυτότητα, το πάσο και μια υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου. Παρ' όλο, που η παράλογη αυτή απαίτηση της ΠΑΣΠ δεν συνάδει με καμία καταστατική επιταγή παρά μόνο θυμίζει σκοτεινές εποχές αστυνομοκρατίας και φακελώματος των Φοιτητών, έγινε δεκτή από την εκπρόσωπο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καθώς η υπευθυνότητα και η αξιοπιστία μας δεν επιτρέπουμε να αμφισβητηθεί απο κανέναν. Έτσι μετά από λίγη ώρα τα κατάθεσε στην “δημοκρατική” ΠΑΣΠ και το προεδρείο της Εφορευτικής Επιτροπής.
Αλλά και τότε οι συνάδελφοι της ΠΑΣΠ, εν μέσω τραμπουκισμών και προπηλακισμών, αρνήθηκαν την επικύρωση της υποψηφιότητας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ γιατί, άκουσον άκουσον, τα φωτοαντίγραφα της ταυτότητας,του πάσο και η υπεύθυνη δήλωση δεν είχαν σφραγίδα. Ακόμα μια γελοία πρόφαση η οποία δεν υφίσταται βάσει του καταστατικού του Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής και αποδεικνύει τον πανικό και την σκοπιμότητα της ΠΑΣΠ. Επισημαίνεται, ότι και το πάσο και η ταυτότητα, όπως όλα τα ΝΟΜΙΜΑ και ΕΠΙΣΗΜΑ έγγραφα, ήταν σφραγισμένα...
Όταν η εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πήρε το πρακτικό της σημερινής συνεδρίασης της Εφορευτικής Επιτροπής της Σχολής δόθηκε η εξήγηση σε όλες αυτές τις αστείες δικαιολογίες που προφασιζόταν η ΠΑΣΠ για να μην δεχτούν το ψηφοδέλτιο μας.
Διαβάστε λοιπόν πως λειτουργεί και σκέφτεται η ΠΑΣΠ Ιονίου :
Ο λόγος λοιπόν που η ΠΑΣΠ έκανε όλα αυτά ήταν για να αντιδράσει σε ένα κατά φαντασία σενάριο που έχει πλάσει και μόνο με μαντικές ικανότητες μπορεί κάποιος να το σκεφτεί. Επί λέξει ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ και πρώην γραμματέας αυτής αναφέρει στα πρακτικά: "...για παράδειγμα στην ΑΣΟΕΕ όπου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ χέρι-χέρι με τον πρύτανη θα κλείσει, την ημέρα της διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών, την γραμματεία της σχολής...".
Ο οίστρος του συνεχίζεται δηλώνοντας μία εξωπραγματική και πρωτοφανής απαίτηση:
" ...επικυρωμένο ψηφοδέλτιο από τον Γραμματέα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Ελλάδος...".
Μάλιστα, αποδεικνύωντας την γύμνια των επιχειρημάτων τους και την καθεστωτική νοοτροπία τους αναφέρουν τα εξής : "Ζητήθηκαν πιστοποιητικά φοιτητικού πάσο, και ταυτότητας ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ η Εφορευτική Επιτροπή ΔΕΝ το δέχτηκε, με ψήφους ΚΑΤΑ: 1 (ευτυχώς υπάρχουν και πραγματικοί δημοκράτες φοιτητές) ΥΠΕΡ: 2 (οι 2 εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ)"

Καλούμε όλους τους φοιτητές του Ιονίου να αναρωτηθούν :
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΑΣΟΕΕ ΜΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ?
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ?
ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Η ΠΑΣΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ?
ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΑΣΠ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ (ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ) ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ?
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ? ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΣΠ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ?


Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερομένους ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ως υπεύθυνη δύναμη στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, έτσι και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα είναι δίπλα στους φοιτητές, κάθε χρόνο πιο ενεργή και δυναμική. Γι αυτό και στη συγκεκριμένη περίπτωση επιφυλασσόμεθα την χρήση κάθε έννομου μέσου για να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας.


Απομονώστε, αυτούς που για να στηρίξουν τις επιλογές και τις επιταγές των πολιτικών τους φορέων, καταστρατηγούν κάθε έννοια νομιμότητας, εκπροσώπησης και συμμετοχής στο Πανεπιστήμιό μας.


Γυρίστε την πλάτη σας σε συμπεριφορές και νοοτροπίες, που δεν μπορούν και δεν πρέπει να βρίσκουν χώρο μέσα στα Ιδρύματα γνώσης της χώρας και δεν εκφράζουν τους νέους, υγιώς σκεπτόμενους φοιτητές.


Στις 18 Μαϊου στηρίζουμε την υπευθυνότητα και όχι τον τραμπουκισμό.
Στηρίζουμε ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιονίου.