Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Τι λέει η ΕΑΑΚ για την ανακοίνωση της ΠΑΣΠ

Η ΠΑΣΠ εξέδωσε ανακοίνωση και κατηγορεί την ΕΑΑΚ για επίθεση στα γραφεία της (όπως γράφεται στην ανακοίνωση στεγάζονται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ). Είναι παλιά η μέθοδος της συκοφαντίας και η θεμελίωση αντιθέσεων (τεχνητών) σε...
ψέματα... Το να κατηγορείτε την ΕΑΑΚ, θράσος είναι και ξεπεράσατε τα όρια ή πολιτική βλακεία αν νομίζετε ότι τέτοιου τύπου πολώσεις θα σας σώσουν. Πετάξατε στο μίξερ τα γραφεία σας, την ΕΑΑΚ, λίγο κατοχή, λίγο «ανένδοτο» κ.α. και δημιουργήσατε ένα κοκτέηλ που θα το ζήλευε και ο Φώσκολος. Απέχετε όμως πολύ από την εικόνα της παράταξης που έχει ως ιστορική αποστολή τη διαφύλαξη της δημοκρατίας!
Μαθήματα δημοκρατίας από το «βαθύ κράτος» του ΠΑΣΟΚ που για χρόνια παρείχε προστασία - ανοχή στο ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής (Περίανδρο) το οποίο είχε αποπειραθεί (1998) να δολοφονήσει το Δ. Κουσουρή, αγωνιστή τότε της ΕΑΑΚ; Ακόμα δεν έχει ξεπλυθεί από το δρόμο το αίμα του Καυκά που χτυπήθηκε στην απεργία (11.5.11). Ακόμα στις πορείες ακούγεται το όνομα των Κανελλοπουλου, Κουμή, Καλτεζά, Μαυροειδή. Για το θάνατο των δύο πρώτων ο Α. Παπανδρέου κατηγορούσε την κυβέρνηση της ΝΔ (1980) ότι δε διέλυσε έγκαιρά τις κινητοποιήσεις (!), στους άλλους δύο (1985, 1986) οι δυνάμεις καταστολής εκτελούσαν τις διαταγές του! Να αναφερθούμε στην πρωτοφανή καταστολή που είχαν δεχτεί μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί στο νόμο Αρσένη και στα εξεταστικά του πρώτου ΑΣΕΠ; Οι πληγές στην Κερατέα πόσα χρόνια θα μείνουν ανοιχτές; Η πολιτική σας δε στηρίζεται στη δημοκρατία που επικαλείστε. Στηρίζεται στην καταστολή, στην τρομοκρατία της φτώχειας, στην καταβαράθρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων, στη βία της αγοράς. Ο Παπανδρέου μαζί με το Στρος Καν βιάζουν κάθε μέρα τον ελληνικό λαό!


Η ΕΑΑΚ δρα στο μαζικό κίνημα και στις γενικές του συνελεύσεις. Είναι η συλλογικότητα που έχει πληρώσει με αίμα την υπεράσπιση του δημοσίου πανεπιστημίου. Η ΕΑΑΚ δε φοράει κουκούλες. «Κουκούλες» φοράτε εσείς που προσπαθείτε να ξεπλύνετε τη συμμετοχή – συνενοχή σας στην εφαρμοζόμενη πολιτική: κάνετε δήθεν κριτική στις δυνάμεις καταστολής αλλά είστε κομμάτι από το σώμα του ΠΑΣΟΚ, που ξήλωσε κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα και τα έχει δώσει όλα στο κεφάλαιο.


Επί των ημερών σας οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αδρανήσει. Γενικές συνελεύσεις δε γίνονται και όταν γίνονται, για το μαζικό τμήμα των συμφοιτητών μας, επιφυλάσσετε το ρόλο του κλακαδόρου. Αλλάξανε όμως οι καιροί. Δε σας παίρνει άλλο, γιατί έξω η κοινωνία βράζει. Δε βράζει όμως στο ζουμί της, γιατί η πολιτική σας δεν έχει αφήσει ούτε σάλιο. Βγάλτε λοιπόν και μια καταγγελία ενάντια στην κοινωνική απόγνωση.