Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ερώτηση Νίκου Δένδια

Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για την εφαρμογή διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας :
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
Η εφαρμογή διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των μουσείων και τόπων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος είναι αναγκαία, ήδη από την έναρξη της....
 τουριστικής περιόδου, ώστε οι επισκέπτες της χώρας μας να έχουν μεγαλύτερη άνεση κατά τον προγραμματισμό της διαμονής και των δραστηριοτήτων τους.
Το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού ανακοίνωσε, μόλις προ ολίγων ημερών, κι ενώ η τουριστική περίοδος έχει ήδη, από μηνός και πλέον, αρχίσει, είκοσι εννέα μουσεία, τα οποία λειτουργούν εφεξής με διευρυμένο ωράριο επισκέψεων. Στον κατάλογο αυτό περιλήφθηκε ορθώς το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας (08:30-20:00) δεν περιλαμβάνεται, ωστόσο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, το οποίο φιλοξενεί υψηλής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας συλλογές. Η παράλειψη αυτή παραμένει, παρότι η Κέρκυρα εμφανίζει παραδοσιακά υψηλή τουριστική κίνηση, ήδη από τις διακοπές του Πάσχα, ειδικά, μάλιστα, φέτος, που ορθόδοξο και καθολικό Πάσχα συνέπεσαν χρονικά, με αποτέλεσμα την έλευση πολυάριθμών επισκεπτών απ’ όλη την Ευρώπη.


Κατόπιν τούτων,
ερωτάται ο κύριος Υπουργός,
Τι προτίθεται να πράξει για την εφαρμογή διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, από πότε, με πόσο προσωπικό αρχαιοφυλάκων και μέσω ποιων διαδικασιών.