Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΟ Ε.Σ.Π.Α.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Ιονίων Νήσων εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Μελέτη, Κατασκευή Οικοδομικών – Η/Μ εργασιών και Προμήθεια – Εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού του Νέου Γενικού....
Νοσοκομείου Λευκάδας, δυναμικότητας 120 κλινών» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013.


Το έργο, προϋπολογισμού 36.000.000 €, προβλέπει την ανέγερση του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, δυναμικότητας 123 κλινών, σε οικόπεδο στο νοτιοδυτικό άκρο της πόλης. Μεταξύ άλλων, το νέο νοσοκομείο θα στεγάσει Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Εξωτερικά Ιατρεία, Παθολογικές Μονάδες, Χειρουργείο, Μαιευτική, Μονάδα Ψυχιατρικού Τομέα, Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας κ.ά. Στη βασική όψη του κτιρίου θα δημιουργηθούν τρία επίπεδα, ενώ, λόγω της έντονης κλίσης του εδάφους, στην πίσω όψη θα δημιουργηθούν τέσσερις όροφοι. Επίσης, στην πράξη περιλαμβάνονται εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, η κατασκευή ανεξάρτητου κτιρίου Ε.Κ.Α.Β., δύο θυρωρεία, συνεργείο επισκευής ασθενοφόρων και παρεκκλήσι. Τέλος, στο έργο περιλαμβάνεται η προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.