Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μ-Λ ΚΚΕ: Κρίση – μνημόνιο – φτώχεια - ανεργία, η απάντηση είναι αριστερά!

Κανένα έλεος για τους εργαζόμενους, το λαό , τη νεολαία της πατρίδας μας. Αυτό είναι το μήνυμα του μνημονίου που συνεχίζεται σε σήριαλ. Όλη η κουστωδία κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, ΔΝΤ και των παρατρεχάμενων τους ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΜΜΕ κλπ συμφωνεί σε ένα ζήτημα: θέλουν να μας λιώσουν.
Φτώχεια, λουκέτα, τσάκισμα μισθών και συντάξεων ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όλα βγαίνουν στο σφυρί για να....
πλουτίζει το αρχοντολόι. Το καινούριο σενάριο ονομάζεται συναίνεση δηλαδή «σφάξε με αγά μου» και σε αυτό όλος ο θίασος ανέβηκε στη σκηνή για να εισπράξει το χειροκρότημα κεφαλαίου, τραπεζών, βιομηχάνων.
Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – η πιο μαύρη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων- «τσιμπολογάει» πότε από τη ΝΔ ( μείωση συντελεστών των επιχειρήσεων από 25% στο 20%) πότε από τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ (μεταναστευτικό) πότε από τον Κουβέλη (Ευρώπη και ξερό ψωμί) για να εμφανιστεί ότι αντλεί προτάσεις και συναίνεση. Όμως τα ποσοστά της στο λαό έπεσαν στο 21%. Ο κόσμος της εργασίας στενάζει. Ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών- στρατοκρατών στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή πιθανόν να φέρει πρόσκαιρα τουριστικό συνάλλαγμα όπως ονειρεύονται ορισμένοι στο νησί, αλλά καμιά οικονομία δεν μπορεί να στηριχτεί σε πήλινα πόδια, τα ξενοδοχειακό κεφάλαιο σταμάτησε να πληρώνει τους εργαζόμενους, το λάδι πουλιέται όσο το νερό, οι νέες αρχές (Δήμος, περιφέρεια) κοροϊδεύουν τον κόσμο με έργα βιτρίνα, η ανεργία φουντώνει!!.
Υπάρχει ελπίδα στις πουλημένες ηγεσίες των συνδικάτων, στα φοβικά και χωριστικά σύνδρομα του ΚΚΕ, στην ευρωλαγνεία του ΣΥΡΙΖΑ, ή στις φαεινές αλλά εφήμερες προτάσεις ορισμένων; Ασφαλώς όχι.
Όμως υπάρχει διέξοδος!!
Αυτή που κατεβάζει τον κόσμο στις πλατείες και τους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων, αυτή που συγκινεί χιλιάδες φτωχούς στο γ΄κόσμο, αυτή που έφερε το οχτάωρο, το μισθό την πρόνοια και την σύνταξη.


Σε καλούμε να πάρεις μέρος στη συγκέντρωση-συζήτηση του ΜΛ-ΚΚΕ την Κυριακή 29 Μάη, ώρα 19.30 στη Σπηλιά ( καφέ βινύλιο )
Ομιλητές ο Χ. Κάτσικας (εκπαιδευτικός-ερευνητής) θα μιλήσει για τους δήμους την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια και ο Θ. Τσιριγώτης (μέλος της ΚΕ του ΜΛ-ΚΚΕ) θα μιλήσει για την κρίση, τους αγώνες και την αριστερά.


Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση.


Γιατί οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι η νεολαία για να αντισταθούν πρέπει να γνωρίζουν τις ιδέες τις προτάσεις και τις θέσεις της κομμουνιστικής αριστεράς.




ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΗ, 19.30 ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ (ΚΑΦΕ ΒΙΝΥΛΙΟ)