Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Οι εργαζόμενοι παιδαγωγοί (βρεφονηπιοκόμοι, νηπιαγωγοί κλπ) των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών ανακοινώνουν κινητοποιήσεις

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή προ ημερών το νομοσχέδιο «ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ».
Με το νομοσχέδιο αυτό αντί να αναμορφωθούν οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας, στην πράξη βλέπουμε να επιχειρείται η πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων – κατακτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Με το άρθρο 41 του νομοσχεδίου αυξάνονται οι ώρες εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ από 2,5 έως 10 ώρες εβδομαδιαία και μάλιστα χωρίς καμιά αύξηση στις αποδοχές τους.
Οι εργαζόμενοι παιδαγωγοί (βρεφονηπιοκόμοι, νηπιαγωγοί κλπ) των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών......
θίγονται με τον πιο πραγματικά βάναυσο τρόπο, αφού καλούνται να εργαστούν 2 ώρες επιπλέον του ισχύοντος ημερήσιου 6άωρου ωραρίου τους. Οδηγούνται σε 8άωρη καθημερινή εργασία, δηλαδή 10 ώρες παραπάνω εργασία την εβδομάδα, σε 40 ώρες παραπανίσια απλήρωτη εργασία το μήνα!!!
Με τους πιο επιεικείς υπολογισμούς, κάθε παιδαγωγός καλείται να χάσει το 1/3 των (ήδη περικομμένων) καθαρών αποδοχών του. (Για παράδειγμα ο καθαρός μισθός μιας νεοπροσλαμβανόμενης βρεφονηπιοκόμου Τ.Ε.Ι. θα διαμορφωθεί με την έμμεση περικοπή, στα 850 € !!!).
Αυτές οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης μόνο απαράδεκτες και αντεργατικές μπορούν να χαρακτηριστούν.
Γυρίζουν τους εργαζόμενους πολλά χρόνια πίσω. Τους εργαζόμενους παιδαγωγούς ειδικά τους γυρίζουν τουλάχιστον 25 χρόνια πίσω. (Αρκεί να κάνουμε γνωστό ότι το 6άωρο ωράριο έχει θεσπιστεί το 1985).


Παράλληλα με τα παραπάνω η κυβέρνηση προωθεί την απογευματινή - βραδινή λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, σερβίροντας έτσι «τζάμπα», και «δήθεν» κοινωνική πολιτική στους εργαζόμενους γονείς, με θύματα τους απλήρωτους παιδαγωγούς εργαζόμενους.
Όμως τα μεγαλύτερα θύματα θα είναι τα ίδια τα παιδιά που θα αναπτύξουν ιδρυματικά και στερητικά σύνδρομα εξαιτίας της πολύωρης παραμονής στον παιδικό σταθμό. Επομένως οι αλλαγές που επιχειρούνται και στην καθ’ αυτό λειτουργία των σταθμών είναι ά κ ρ ω ς αντιπαιδαγωγικές και αναχρονιστικές.


- Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις ανωτέρω διατάξεις του νομοσχεδίου. Να προκηρύξει προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς. Να χρηματοδοτούνται οι Π.Σ. αποκλειστικά από το κράτος, χωρίς Τροφεία και οικονομική επιβάρυνση των γονιών.
- Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να καταψηφίσουν κάθε διάταξη που θίγει τα θεμελιωμένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Καλούμε τους Κερκυραίους βουλευτές να πάρουν θέση.
- Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ να πάρει θέση.
- Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ να πάρει επίσης θέση.


Οι εργαζόμενοι των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Κέρκυρας Αγωνιζόμαστε και Απεργούμε:
• 9 και 10 Μάη στην Πανελλαδική Απεργία των παιδαγωγών των Παιδ. Σταθμών με την ΠΟΕ-ΟΤΑ
• 11 Μάη στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία της ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ - ΠΑΜΕ


Ζητούμε την ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ και την ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ των γονιών που υφίστανται την ταλαιπωρία. Θεωρούμε τους γονείς αμοιβαίους καθημερινούς, αρωγούς και συμπαραστάτες μας. Ακόμα και στον αγώνα αυτό που είναι ….και δική τους υπόθεση