Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Παρέμβαση Χ. Σκούρτη στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για το πλαφόν στην τιμή των υγρών καυσίμων

Σε συνέχεια της σύσκεψης με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ των Πρατηριούχων Κέρκυρας, ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Σκούρτης, τηρώντας τη δέσμευσή του, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για το θέμα του πλαφόν που επιβλήθηκε στο νομό.
Ο κ. Σκούρτης συνομίλησε με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, Στέφανο Κομνηνό και του μετέφερε τη δυσαρέσκειά για το γεγονός ότι στο μέτρο της....
επιβολής πλαφόν που εφάρμοσε το Υπουργείο υπήρξε διάκριση μεταξύ των περιοχών της χώρας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στην Κέρκυρα και στους Παξούς να επιβληθεί μόνο Ανώτατη Τιμή Καταναλωτή αλλά δεν επιβλήθηκε πλαφόν στην αγορά των καυσίμων από τους πρατηριούχους, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αδικίας που δυσχεραίνει την επιβίωση των επιχειρήσεων.
Ο κ. Σκούρτης μετέφερε το αίτημα των πρατηριούχων να επιβληθεί πλαφόν σε όλα τα στάδιο διακίνησης των καυσίμων.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αποδέχτηκε κατ’ αρχή ότι είναι δίκαιο το αίτημα και δεσμεύτηκε ότι θα το μεταφέρει σε σύσκεψη που θα ακολουθήσει, με στόχο την ικανοποίηση του αιτήματος.