Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

ΠΗΓΗ:esos.gr


Την παραίτησή του υπέβαλε ο διορισθείς από την υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου , πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ , καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας για λόγους ευθυξίας που αφορά το κλείσιμο τριών τμημάτων του Ιδρύματος.Ο κ..... φέρεται ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο ίδιος δεν γνώριζε για την απόφαση του υπ. Παιδείας .
Μαραβέγιας
Στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων δεν θα εισαχθεί φέτος κανένας υποψήφιος στα εξής τμήματα:
1.ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (με έδρα την Κεφαλονιά)
2. ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (με έδρα την Κεφαλονιά)
3. ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (με έδρα τη Λευκάδα)




Ο Ναπολέων Μαραβέγιας είναι από το 2000 Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γεννήθηκε το 1955 στη Βουδαπέστη και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά. Σπούδασε Οικονομική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία στο Πανεπιστήμιο της Grenoble όπου απέκτησε D.E.A. και Doctorat d’ Etat (1983) με Άριστα και με υποτροφίες της Αγροτικής Τράπεζας και του Ιδρύματος Α.Σ. Ωνάσης.


Το 2006 και το 2009 υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Πανεπιστημιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΕΠΕΕΣ) και από το 2008 ως το 2010 ήταν Μέλος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. (ΑΔΙΠ) .Έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με Παράσημο (2001) και έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια Ευρωπαϊκών χωρών. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στο χώρο της Ευρωπαϊκής Οικονομίας και Πολιτικής. Έχει συγγράψει ακόμη πολλές μελέτες και εκθέσεις ερευνητικών προγραμμάτων και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.


Τα πιο πρόσφατα βιβλία που έχει γράψει ή έχει επιμεληθεί είναι :
«Στρατηγική για την Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας» Παπαζήσης, Αθήνα 2005, «Οι Διαπραγματεύσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και τα Ελληνικά Αγροτικά Συμφέροντα» ΕΚΕΜ/Σιδέρης, Αθήνα, 2006, Η Νέα Ευρωπαϊκή Ένωση . Οργάνωση και πολιτικές. 50 χρόνια. Θεμέλιο, Αθήνα 2007 .«Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Ελλάδα» Διόνικος, Αθήνα 2007. «Η Ελλάδα στην Ε.Ε . Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον».Θεμέλιο, Αθήνα, 2008.«Η Μεσογειακή Γεωργία στη Δίνη της Παγκοσμιοποίησης» Παπαζήσης, Αθήνα, 2009. «Το Πανεπιστήμιο Σήμερα. Όψεις της Κρίσης και Βήματα Προσαρμογής.» Θεμέλιο, Αθήνα, 2010. « Εξευρωπαϊσμός στο Μεσογειακό Χώρο» Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα , 2011