Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Σύλληψη για ναρκωτικά- Σύλληψη για κλοπές κατ’ εξακολούθηση

Στη Κέρκυρα μεσημβρινές ώρες της 4-5-2011 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο δράστης κατέχει και διακινεί ναρκωτικές ουσίες, υποβλήθηκε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο κατά την έξοδο από την οικία του όπου διαπιστώθηκε να κατέχει...
 δύο (2) χάρτινες συσκευασίες με ηρωίνη μεικτού βάρους δύο γραμμαρίων (2 γρμ.) περίπου.
Στη συνέχεια σε νομότυπη έρευνα στην οικία του βρέθηκαν : α) δύο συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους είκοσι έξι γραμμάριων και πέντε δεκάτων του γραμμαρίου (26,5 γρμ.) περίπου, β) πενήντα εννέα (59) δισκία Hipnosedon, γ) εννέα (9) δισκία Tavor, δ) ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους σαράντα γραμμαρίων (40 γρμ) περίπου, και ε) ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο χασίς.
Ναρκωτικές ουσίες και κινητό τηλέφωνο του δράστη κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.
Σύλληψη για κλοπές κατ’ εξακολούθηση


Σε προάστιο της Κέρκυρας, απογευματινές ώρες, της 04/05/2011, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 32 και 29 ετών για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση.
Ειδικότερα, ανωτέρω δράστες χρησιμοποιώντας Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο μετέβησαν σε κτήμα ιδιοκτησίας τράπεζας και από νεοαναγειρόμενα διαμερίσματα, αφαίρεσαν καλώδια ρεύματος. Η πράξη τους αυτή έγινε αντιληπτή από ιδιώτες οι οποίοι στη συνέχεια ειδοποίησαν την αστυνομία.
Με συντονισμένες ενέργειες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 32χρονος δράστης. Στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένας γκασμάς και μία ψαλίδα, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του συνελήφθη και ο 29χρονος.
Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ηλεκτρικά καλώδια βάρος ογδόντα ( 80) κιλών περίπου
• Ένας ηλεκτρικός κόφτης
Τα κατασχεθέντα καλώδια, αποδόθηκαν στον παθόντα.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι είχαν αφαιρεθεί από τα νεοαναγειρόμενα διαμερίσματα του κτήματος το τελευταίο διάστημα τα ακόλουθα:
• Ηλεκτρικά καλώδια αξίας τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ
• Εκατό (100) φύλλα από ντουλάπες, αξίας πέντε (5.000) χιλιάδων ευρώ
ενώ οι προκληθείσες υλικές φθορές σε πίνακες ηλεκτρισμού και σε καλώδια ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των είκοσι (20.000) χιλιάδων ευρώ περίπου.


Συλληφθέντες δράστες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας.